Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

 O Μάγος John Malkovich έχει φέρει ένταση και πρωτοτυπία σε όλους τους ρόλους του. Με το που μπαίνει σε ένα πλάνο, αμέσως έχει την αμέριστη προσοχή του κοινού που προσπαθεί να μαντέψει τι κρύβεται πίσω από το βλέμμα και το ύποπτο χαμόγελο του κάθε χαρακτήρα του.

Απόλαυσε μια μακρά και παραγωγική καριέρα που κράτησε τέσσερις δεκαετίες στο Χόλιγουντ. Ξεκινώντας ως ηθοποιός,  και μετά από χρόνια διετέλεσε και  παραγωγός σε διάφορες ταινίες. Η αγάπη του για της τέχνες του θεάματος ήταν κάτι με το οποίο γεννήθηκε, αν και κανένας από τους γονείς του δεν ήταν από την επιχείρηση του θεάματος. Έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την υποκριτική από την παιδική ηλικία και συμμετείχε ενεργά σε θεατρικά έργα του Λυκείου. 



Ως έφηβος, ήταν μέρος ενός λαϊκού μουσικού ροκ συγκροτήματος . Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός. Έγινε μέλος της κινηματογραφικής εταιρείας  ‘Steppenwolf Theatre Company’ και εμφανίστηκε σε αρκετές από τις παραγωγές της. Έκανε το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ ως «Biff» στο «Death of a Salesman.» Μετά την επιτυχημένη καριέρα του στη σκηνή, ξεδιπλώθηκε σε ταινίες. Κατά τα πρώτα του χρόνια στο Χόλιγουντ, κατάφερε να αποκτήσει μόνο δευτερεύοντες ρόλους. Τελικά απέκτησε σημαντικό ρόλο στο ‘Places in the Heart’ όπου έπαιξε το ‘Mr. Will »για το οποίο ήταν υποψήφιος για το« Όσκαρ »για τον« Καλύτερο Β 'Ανδρικό Ρόλο ».

Eχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 70 ταινίες, όπως τα The Killing Fields (1984), Empire of the Sun (1987), Dangerous Liaisons (1988), Of Mice and Men (1992), Mulholland Falls (1996), Con Air (1997) , Rounders (1998), Being John Malkovich (1999), Shadow of the Vampire (2000), Ripley's Game (2002), Johnny English (2003), Burn After Reading (2008), Red (2010), Transformers: Dark of the Moon (2011), Warm Bodies (2013), Cesar Chavez (2014), Bird Box (2018) και Velvet Buzzsaw (2019). Έχει επίσης κάνει την παραγωγή σε ταινίες όπως το Ghost World (2001), το Juno (2007) και το The Perks of Being a Wallflower (2012).


Εκτός όμως από την υποκριτική, ο Μalkovich έχει και μια άλλη αγάπη, την μόδα. Το 2002 ίδρυσε τον δικό του Οίκο Μόδας με την ονομασία Mrs. Mudd. Ο Μalkovich  σχεδιάζει τα ρούχα μόνος του. Τον ενδιέφερε από μικρό παιδί - αγόραζε υφάσματα, αξεσουάρ και κοσμήματα και ντυνόταν με το δικό του τρόπο. «Ακόμα και σήμερα αγοράζω τα πρώτα υλικά για τα ρούχα μου, καθώς και υφάσματα. Δεν είναι απαραίτητα ακριβά, απλά πρέπει να μου αρέσουν...» ,όπως είχε δηλώσει σε μια συνέντευξη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...