Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

 Kill 'Em All : Το ξεκίνημα της Thrash σκηνής. Το απόλυτο Thrash άλμπουμ. Ντεμπούτο album των Metallica. Θεωρείται ο πρώτος thrash metal δίσκος στην ιστορία της μουσικής. Ορισμένα άλμπουμ αλλάζουν την πορεία της μουσικής τόσο βαθιά που είναι δύσκολο να φανταστούμε πώς ήταν ο κόσμος πριν από την άφιξή τους. Το ντεμπούτο των Metallica το 1983 Kill 'Em All  δημιούργησε  λίγο-πολύ το thrash metal και καθιέρωσε το πρότυπο για κάθε άλλη Metal μπάντα. Αλλά το γεγονός είναι ότι αρκετοί βασικοί συμμετέχοντες στο πρώτο κύμα του thrash metal παραδέχονται ελεύθερα ότι το Kill 'Em All τους έδωσαν ένα πλαίσιο για τον ήχο που όλοι αναζητούσαν. Με άλλα λόγια, μόλις οι Metallica ανέβασαν το ρυθμό, όλοι οι άλλοι ακολούθησαν το παράδειγμα.

Τεράστιο άλμπουμ με εκπληκτικά κομμάτια μέσα  όπως τα Hit The Lights, The Four Horsemen, Motorbreath, Jump In The Fire, (Anesthesia) – Pulling Teeth ,Whiplash, Phantom Lord, No Remorse, Seek & Destroy και Metal Militia.

Οι Metallica του “Kill ‘Em All” δεν ήταν ούτε σοφιστές, ούτε ψαγμένοι διανοούμενοι. Ήταν μία παρέα από thrashers που μία μέρα μπήκαν στο studio για να τα σπάσουν όλα…και κατέληξαν να γίνουν η μεγαλύτερη μπάντα του πλανήτη.

Όταν ο Dave Mustaine απολύθηκε απότομα από τους Metallica και μεταφέρθηκε στο Λος Άντζελες με ένα λεωφορείο Greyhound, είπε στον James Hetfield, “Don’t use any of my shit!”

Οι Metallica δεν υπάκουσαν στο αίτημά του, είτε παρά την πείρα είτε από την πεποίθηση ότι το υπόλοιπο συγκρότημα συνέβαλε και στα τραγούδια, οπότε ανήκαν σε ολόκληρο το γκρουπ και όχι μόνο στον Mustaine. Ενώ έδωσαν στον πρώην κιθαρίστα τους πνευματικά δικαιώματα για τα "Jump in the Fire", "" Phantom Lord "," Metal Militia "και" The Four Horsemen " -μια επέκταση του demo κομματιού τους No Life Til Leather" The Mechanix " - δεν τον ρώτησαν αν μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν. Αν το είχαν κάνει, το ντεμπούτο Kill 'Em All των Metallica, που κυκλοφόρησε στις 25 Ιουλίου 1983, μπορεί να ακουγόταν αρκετά διαφορετικά. Παρόλα αυτά το αλμπουμ είτε με τον Mustaine είτε όχι ,τα σπάει.

Το ορχηστρικό Anesthesia (Pulling Teeth), γραμμένο εξ’ ολοκλήρου από τον μπασίστα Cliff Burton, δεν παίχτηκε για καιρό μετά το θάνατο του στις 27 Σεπτεμβρίου του 1986. Σήμερα, παίζεται σε ορισμένες περιπτώσεις  ως φόρος τιμής προς αυτόν από το συγκρότημα.


Το Kill 'Em All είναι με όλη τη σημασία της λέξεως μέσα στα μεγαλύτερα thrash μνημεία και ένας από τους μεγαλύτερους δίσκους στα 80s.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...