Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Ποιος είπε ότι η κόλαση είναι γεμάτη φωτιά? Ο Ατλαντικός περικλείεται από υγρά τείχη ύψους εκατοντάδων μέτρων. ΄Ο αέρας στροβιλίζεται με  ιλιγγιώδεις ταχύτητες που τσακίζουν τα πάντα στο πέρασμα τους.

Ο Γερμανός σκηνοθέτης Wolfgang Petersen  ο οποίος μας έχει προσφέρει δύο φοβερές ταινίες δράσης,( μιλάω για το Air Force One(1997) με τον Harrison Ford και το Outbreak(1995) με τον Ντάστιν Χόφμαν) μας προσφέρει μια εξαίρετη περιπέτεια που η δράση της σχεδόν σε όλη την ταινία είναι στη θάλασσα, βασισμένη

σε πραγματικά γεγονότα .

Στο καστ θα συναντήσουμε τουςΜark Wahlberg, George Clooney, John C. Reilly, Diane Lane, Mary Elizabeth Mastrantonio, Michael Ironside και πολλοί άλλοι ακόμα. 

Όπως είπα και ποιο πάνω βασίζεται στο βιβλίο του Sebastian Junger και στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα. 
Πολλά από αυτά που διαδραματίζονται στην ταινία συνέβησαν και στην πραγματικότητα ως προς δύο κυρίως άξονες:
α) Τον τυφώνα Grace (Γκρέις) που προκάλεσε όλες τις δραματικές εξελίξεις και
β) την απώλεια του αλιευτικού σκάφους «Andrea Gail» μαζί με το εξαμελές πλήρωμά του.


Το καρναβάλι του 1991 υπήρξε σταθμός για τα τρία μεγάλα μετεωρολογικά μέτωπα - ένα από τα οποία είναι και ο τυφώνας Γκρέις -που ενώνονται στη μεγαλύτερη καταιγίδα που έχει σχηματιστεί ποτέ στην ιστορία .  Ο George Clooney και ο Mark Wahlberg  ηγούνται ενός καταπληκτικού επιτελείου ηθοποιών σε αυτή την συγκλονιστική περιπέτεια που περιγράφει την απίστευτη μάχη που δίνει μια παρέα ναυτικών ,προκειμένου να φτάσουν στη στεριά σώοι, καθώς και την ηρωική προσπάθεια των μέσω διάσωσης που προσπαθούν να τους σώσουν. Ακόμα όμως ένας πρωταγωνιστής θα κλέψει την παράσταση : ο φανταστικός ,τρομακτικός και απέραντος ωκεανός που δημιουργήθηκε με τα εντυπωσιακά ειδικά εφέ.

Αξίζει πάντως, αν όχι να επιδιώξετε, αν τύχει να πέσετε που λένε πάνω της, ν’ αφιερώσετε δύο ωρίτσες και να τη δείτε. Η τελευταία σκηνή σίγουρα θα σας μείνει χαραγμένη αν όχι για πάντα, για πολύ-πολύ καιρό. Φορέστε κανένα αδιάβροχο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...