Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

 Η πραγματικότητα στα όρια της φαντασίας. ο Αρνολντ Σβαρτσενεγκερ στον καλύτερο ρόλο της καριέρας του που δύσκολα μπορεί να τον ξεπεράσει ο ίδιος η άλλος ηθοποιός. Πρώτη φορά συνδιάζονται τόσο ωραία συναίσθημα και θέαμα,στην πιο αγαπημένη μου ταινία και μουσική (μπραντ φιεντελ)όλων των εποχών. Ένα πολύ συγκινητικό,συγκλονιστικό και τεράστιο αριστούργημα με καρδιά και ψυχή.

ΠΡΩΤΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΕΞΙ ΟΣΚΑΡ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ,ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ.ΑΝ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΕΝΑΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!!!

Στο σίκουελ της ταινίας που τον έκανε διάσημο, ο James Cameron κατάφερε να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό, δημιουργώντας μια ταινία που απλά άλλαξε για πάντα τους κανόνες του παιχνιδιού στην χρήση ειδικών εφέ σε ταινίες δράσης. Από το Εξολοθρευτής 2: Ημέρα Κρίσης και μετά, τα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywod επιδόθηκαν σε έναν ανηλεή αγώνα για το ποιο θα καταφέρει να παρουσιάσει την περιπέτεια με τα εντυπωσιακότερα εφέ, καθιστώντας τα επί της ουσίας «πρωταγωνιστές» του εν λόγω κινηματογραφικού είδους.

Η ταινία αποτελεί ένα από τα καλύτερα σίκουελ που έχουν γίνει ποτέ. Ο Κάμερον δείχνει ότι masterpiece ταινία μπορεί να είναι οποιαδήποτε, με όποιους ηθοποιούς και να έχει, αρκεί να τηρεί κάποιες προϋποθέσεις. Η "μέρα κρίσης" αποτελεί την κορωνίδα για το είδος ταινιών που ανήκει και παρά το ότι είναι εμπορική καταφέρνει να γοητεύσει πέρα από τον μέσο θεατή. Με εξαίρεση πιθανόν κάποιους "στενόμυαλους" ή βαριά "κουλτουριάρηδες" όπως τους περίπου 80 που βαθμολόγησαν την ταινία με 1-2-3. Όπως και να `χει ο Κάμερον κατάφερε να βάλει μία ταινία δράσης όπου πρωταγωνιστεί ο Schwarzenegger μέσα στις τοπ των τελευταίων δεκαετιών προκαλώντας "ίλιγγο" στις προαναφερθέντες κατηγορίες σινεφίλ που δεν τους κάθεται καλά στο μάτι το ότι ταινίες του αγαπημένου τους Woody Allen βρίσκονται πλάι ή και κάτω από τον Εξολοθρευτή. τρελό;  

Το δεύτερο κεφάλαιο του Εξολοθρευτή κυκλοφόρησε το 1991 και αποτέλεσε μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία. Παγκοσμίως απέφερε 519,8 εκατομμύρια δολάρια .

1995, έντεκα χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Ο Τζον Κόνορ, σε ηλικία έντεκα ετών, ζει με τους κηδεμόνες του στο Λος Άντζελες. Η μητέρα του, Σάρα Κόνορ (Λίντα Χάμιλτον), προετοίμαζε τον Τζον ώστε να εκπληρώσει το μελλοντικό του καθήκον. Συνελήφθη ωστόσο, μετά από απόπειρά της να βομβαρδίσει ένα εργοστάσιο με υπολογιστές και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Μετά την πρώτη, ανεπιτυχή απόπειρα του υπερυπολογιστή Skynet να εξοντώσει την Σάρα Κόνορ, στέλνει πίσω στο χρόνο έναν νέο, ακόμα πιο εξελιγμένο, σάιμποργκ εξολοθρευτή, τύπου Τ-1000 (Ρόμπερτ Πάτρικ), προκειμένου να εξοντώσει αυτήν τη φορά, τον ίδιο τον Τζον Κόνορ (Έντουαρντ Φερλόνγκ). Παράλληλα, ο μελλοντικός Τζον Κόνορ, στέλνει έναν επαναπρογραμματισμένο εξολοθρευτή τύπου Τ-800 (Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ), όμοιο με αυτόν που καταδίωκε την Σάρα Κόνορ στην πρώτη ταινία, αυτήν την φορά για να προστατεύσει τον ίδιο (ακόμη σε νεαρή ηλικία) και την μητέρα του.


Πηγή:Tromaktiko.gr-Athinorama-Cine.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...