Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

 


 Riot ήταν πάντα μπροστά από την εποχή τους, και παρ’όλο που ο Mark Reale έκανε, από επιλογή ή από ανάγκη, αλλαγές στο lineup με ρυθμούς Steve Harris των πρώτων Iron Maiden χρόνων, πάντα φαινόταν να μαζεύει γύρω του άτομα που διατηρούσαν και τα χαρακτηριστικά του Riot ήχου και συνεισέφεραν σε καινοτομίες.

Από το ‘Warrior’ μέχρι το ‘Swords and Tequila’, το αμερικάνικο συγκρότημα ήταν κατηγορία από μόνο του, heavy πριν την έκρηξη του NWOBHM, power πριν ο μουσικός κόσμος εφεύρει το χαρακτηρισμό, σχήμα που έπαιζε ό,τι ήθελε και το έκανε καλά.

Ήταν επίσης συγκρότημα που ποτέ δεν πούλησε και που διαρκώς πάλευε με τη λήθη.

Η έλλειψη ευρείας αναγνώρισης παραλίγο να τους διαλύσει πριν καν μπει η δεκαετία του ’80, η Capitol τους «έριξε» δύο φορές στη συνέχεια, η συνοχή τους χάθηκε και τελικά η κατηφόρα οδήγησε στο χαμό το 1984.

Αλλά Mark Reale και Riot είναι ταυτόσημα. Δεν μπορούν να υπάρξουν χωριστά. Και ο Reale έκανε τα πάντα για να ξαναζωντανέψει το όραμά του.

Το κατάφερε. Ήταν ο μόνος από την πρώτη περίοδο του συγκροτήματος που πέρασε στη δεύτερη. Ήταν το συγκρότημα.

Και εγένετο ξανά Riot, με το ‘Thundersteel’ να φέρνει μια νέα εποχή.


Πηγή:Rockrooster.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...