Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

 Γουόλτερ Ματάου.40 χρόνια καριέρας σε θέατρο και κινηματογράφο, 50 ταινίες και ένα βραβείο «Οσκαρ» Β` ανδρικού ρόλου στην ταινία «Ενας υπέροχος απατεώνας», μια από τις πολλές κωμωδίες που έκανε μαζί με τον Τζακ Λέμον. Η ταινία αυτή σηματοδότησε την πρώτη συνεργασία του Ματάου με τον Τζακ Λέμον με τον οποίο αποτέλεσε κινηματογραφικό δίδυμο που συνεργάστηκε μαζί σε συνολικά 10 ταινίες.Το 1955, θα ξεκινήσει η κινηματογραφική του καριέρα σε ρόλους «κακών», ενώ αναδείχτηκε ένας από τους καλύτερους καρατερίστες του Χόλιγουντ. Ξεχώρισε για πρώτη φορά δίπλα στον Ελβις Πρίσλεϋ παίζοντας τον μοχθηρό ιδιοκτήτη κλαμπ στο «King Creole» (1958) του Μάικλ Κέρτιζ. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 και με την βοήθεια του Γουάιλντερ ο Ματάου καταξιώθηκε στον χώρο της κωμωδίας. Κατάφερε να αναδείξει ευαισθησία και χάρη μέσα από την όψη της πονηρίας και της κακίας. Μπρούτος και αγροίκος στην εμφάνιση ειδικεύθηκε σε ρόλους απατεώνων και επιτήδειων.


Το 1988 θα συμπρωταγωνιστήσει με τον Μπενίνι στον «Διαβολάκο», ενώ η τελευταία του ταινία είναι «Η κλήση σας προωθείται»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...