Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

 Dead and Buried(1981).O σκηνοθέτης του Poltergeist 3, GaryA. Sherman σε μια από τις πιο αναπάντεχες εκπλήξεις εκείνης της χρονιάς. Το σενάριο είναι του Dan O Bannon(Alien) και παίζει ο μετέπειτα διάσημος Freddy krueger στο Nightmare at the Elm street, Robert Englund. Εάν υπάρχει μια ταινία βαθειά χαραγμένη στη μνήμη μου εξαιτίας του τόσο αναπάντεχου και ερωτικού προλόγου της, αυτή είναι το Buried Alive.

Πάντα μου άρεσαν τα παλιά ορεινά χωριά. Ήξεραν να με βάζουν σε μια ατμόσφαιρα «Ζώνης του Λυκόφωτος». Όπως καταφέρνει να κάνει και ο Gary Sherman που με το Dead & Buried συνεχίζει το αντιτουριστικό κίνημα που ξεκίνησε ο Carpenter δυο χρόνια πριν με τον The Fog. 

Τα σπέσιαλ εφέ είναι από τον θρυλικό Stan Winston(Predator-Alien-Wrong Turn).Ένα κλασικό θρίλερ  με διάφορες γνωστές φατσούλες ηθοποιών που έγιναν γνωστοί μέσα από πολλές τέτοιες ταινίες. Tο εξώφυλλο κλασικό το οποίο το θυμάμαι  να κοσμεί τα ράφια των video clubs εκεί στα μακρινά 80s και 90s.


Υπόθεση: Ο φόνος ενός ανυποψίαστου και αγαθιάρη ζωγράφου, μετά από μια επίσκεψη σε ένα χωριό ο οποίος  πέφτει στα δίχτυα των χορτασμένων για αίμα κατοίκων του χωριού. Την υπόθεση αναλαμβάνει ένας αστυνομικός καθώς η ιστορία επαναλαμβάνεται , με άλλους φόνους και τα θύματα να αυξάνονται.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...