Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

 Το the Wolfman(2010) ειναι ένα απο τα καλύτερα ριμέικ, όλων τον εποχών. Το φροντισμένο μακιγιάζ του Ρικ Μπέικερ παραπέμπει στην θρυλικιά ταινία του 1941 στην μορφή του Lon Chaney Jr.Δεν ξέρω ποιος σκηνοθετούσε αρχικά και έδωσε τη θέση του στον joe Johnston, αλλά ο δεύτερος τα πήγε σχετικά καλά αν αναλογιστεί κανείς ότι κάποτε έκανε οικογενειακές ταινίες όπως το "Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα παιδιά" και το "Jumanji". Η ταινία σε αποζημιώνει με τη μοναδική, μαγευτική αισθητική, η γοτθική ατμόσφαιρα (που παραπέμπει στον «Μύθο του Ακέφαλου Καβαλάρη» και τη «Συνέντευξη με ένα βρικόλακα») και η εκπληκτική φωτογραφία, που, πραγματικά, δίνουν και παίρνουν.


Πέρα από τα όρια του μύθου και των θρύλων, ο Λυκάνθρωπος επιστρέφει σε μια ταινία εμπνευσμένη από την ομώνυμη κλασική του 1941, που έχει τα πάντα: έξοχο, πολυβραβευμένο καστ ηθοποιών και συντελεστών, εξαιρετικά εφέ και ανατριχιαστική πλοκή, για να σας παρασύρει στην πιο σκοτεινή ιστορία όλων των εποχών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...