Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

 Το Unforgiven ήταν μια προβληματική παραγωγή. Ο σκηνοθέτης John Huston ήθελε να κάνει μια ισχυρή αντιρατσιστική ατμόσφαιρα, αλλά διαφωνούσε συνεχώς με τους παραγωγούς του, οι οποίοι προτιμούσαν μια πιο φιλική προς το κοινό της Δύσης. Το έργο έπρεπε να αναβληθεί επειδή η Audry Hepburn τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από ένα άλογο. Στο τέλος ο Χιούστον σχεδόν απέρριψε την ταινία, χαρακτηρίζοντάς την ένα από τα λιγότερο επιτυχημένα έργα του.

Πέρα από τον πρωταγωνιστή της και αρχηγό της οικογένειας γελαδάρηδων, η ταινία The Unforgiven περιλαμβάνει την Audrey Hepburn σε εντελώς ασυνήθιστο για αυτήν ρόλο και περιβάλλον (αυτό της άγριας δύσης) ως υιοθετημένη κόρη. Συναντάμε επίσης την πάλαι ποτέ σταρ της βωβής εποχής, την Lillian Gish στο ρόλο της μάνας που κρατάει σε ισορροπίες το σπίτι και τον Audie Murphy σε ακόμα έναν ρόλο καουμπόι, παίζοντας τον αδερφό του Lancaster.

Το Unforgiven ήταν η τελευταία παραγωγή της κινηματογραφικής  εταιρείας του Burt Lancaster  Hecht-Hill-Lancaster.Το Unforgiven είχε προβλεπόμενο προϋπολογισμό 3 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο επεκτάθηκε σε 5,5 εκατομμύρια δολάρια. Ο αρχικός σεναριογράφος JP Miller αντικαταστάθηκε από τον Ben Maddow, ο αρχικός σκηνοθέτης Delbert Mann αντικαταστάθηκε από τον John Huston και τα σχέδια για τον Richard Burton στο ρόλο που τελικά πήγε στον Audie Murphy σταμάτησαν όταν ο Burton ζήτησε ίση χρέωση με τον Burt Lancaster, τον οποίο ο Lancaster αρνήθηκε

Το Unforgiven είναι μια προσαρμογή ενός μυθιστορήματος του Alan Le May, ο οποίος έγραψε επίσης το The Searchers, το αρχικό μυθιστόρημα για τη διάσημη ταινία του John Ford. Και τα δύο μυθιστορήματα έπρεπε να είναι «ενήλικες» δυτικές ιστορίες σχετικά με το φυλετικό μίσος και την ένταση.


Πηγή:Cine.gr-Wikipedia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...