Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

 Ο Στέφανος Μιλτσακάκης έγινε γνωστός μετά τον θάνατό του, τον Ιανουάριο του 2019. Αν και είχε συμμετάσχει σε κινηματογραφικές ταινίες λίγοι γνώριζαν ότι πρόκειται για έναν Έλληνα από τον Έβρο ο οποίος «πάλεψε κινηματογραφικά» με τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ σε πέντε ταινίες....

Ο γνωστός στην Αμερική και ως «Στέφανος Παγκράτιο» γεννήθηκε το 1959 στο Προβατώνα Έβρου και έκανε καριέρα στον κινηματογράφο, υποδυόμενος πάντα τον κακό σε ταινίες δράσης και σε αγώνες πάλης χωρίς όρια.

Το 1972 η οικογένειά του μετανάστευσε στην Αμερική και ο ίδιος σε ηλικία 12 χρονών και πριν καν τελειώσει την πρώτη γυμνασίου, από το μικρό χωριό του Έβρου, βρέθηκε σε μια μεγάλη πόλη, τη Charlotte.


«Η προσαρμογή μου στη νέα κατάσταση δεν ήταν καθόλου εύκολη. Χωρίς να γνωρίζω ούτε μια λέξη αγγλικά και φεύγοντας από ένα μικρό χωριό της Ελλάδας του 72, όπου δεν υπήρχαν αυτοκίνητα, βρέθηκα στο χάος της Αμερικής, του Αμερικάνικου Νότου(στη Βόρειο Καρολίνα), σε μια πόλη δύο εκατομμυρίων κατοίκων, με ουρανοξύστες, μεγάλους δρόμους και πολυκατοικίες», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε παλαιότερη συνέντευξη του.



Σπουδαίος αθλητής, παγκόσμιος πρωταθλητής στο «Παγκράτιον», ένα αγώνισμα των αρχαίων Ελλήνων, που συνδυάζει την πάλη με την πυγμαχία, και στο vale tudo, ο Στέφανος Μιλτσακάκης ήταν ένας μεγάλος μαχητής στις ταινίες αλλά και στη ζωή.


Ο Μιλτσακάκης μετά από κάποιο διάστημα μετακόμισε από τη Βόρεια στη Νότια Καρολίνα, «μία πολιτεία με περισσότερη κίνηση και ζωή», όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του. Εκεί, λόγω των σωματικών του προσόντων και των ικανοτήτων του στις πολεμικές τέχνες, προέκυψε η πρόταση για να παίξει στον κινηματογράφο. 


Κατευθείαν στα «βαθιά», το 1989 ο έλληνας παλαιστής πήρε μέρος στην ταινία «Cyborg» με πρωταγωνιστή τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ. Στα επόμενα δύο χρόνια συμμετείχε στις ταινίες «Shooters» και «Weekend at Bernie’s» με τη δεύτερη να «σπάει» τα ταμεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνοντας τον ηθοποιό, γνωστό στο Χόλυγουντ. Σκηνή από την ταινία «Maximum Risk». Δεξιά ο Στέφανος Μιλτσακάκης / Youtube Όταν δεν συμμετείχε σε κάποια ταινία, ο Στέφανος Μιλτσακάκης αγωνιζόταν στα «κλουβιά» καθώς είχε εκπαιδευτεί και σε άλλες τέχνες όπως το Brazilian Jiu Jitsu και ΜΜΑ (Mixed Marshal Arts/Pankration). «Το να δίνω μάχες είναι κομμάτι της ζωής μου. Από μικρός παλεύω για να επιβιώσω σε έναν κόσμο που είναι γεμάτος βία. Αν φοβάμαι όταν αγωνίζομαι στα κλουβιά; Ναι φοβάμαι. Αυτό που εννοώ εγώ όμως φόβο, είναι διαφορετικό από αυτό που εννοεί ο καθένας. Για μένα ο φόβος είναι σαν ένα σύστημα συναγερμού, που με προετοιμάζει για τη μάχη, είναι μια δυνατή ενέργεια που μου δίνει ζωή»


 Στις ταινίες με τον τον Βαν Νταμ, είχε πάντα τον ρόλο του κακού Ρώσου. Σκηνή από την ταινία «The Quest» / Youtube Με τον Γάλλο σταρ του Χόλυγουντ, ο Μιλτσακάκης έπαιξε σε πέντε ταινίες έχοντας πάντα τον συγκεκριμένο ρόλο. Εκτός από το «Cyborg», εμφανίστηκε στις ταινίες, The Quest, Bloodsport, Derailed, Lionheart και στο Maximum Risk. Σταδιακά δεν ήταν ικανοποιημένος με το ρόλο του πολεμιστή που δεν είχε διαλόγους και υποκριτικές απαιτήσεις. Το αίτημά του δεν έγινε δεκτό και ο Μιλτσακάκης αρνήθηκε να συμμετέχει σε παρόμοιες ταινίες. Αποσύρθηκε και αφοσιώθηκε στις πολεμικές τέχνες. «Φαντάζομαι ότι μου έδιναν να παίξω αυτόν το ρόλο, επειδή φαίνομαι σαν…κακός. 

Συνειδητοποίησα ότι οι ρόλοι που ήθελα να παίξω δεν υπήρχαν. Αυτοί που υποδυόμουν  δεν μου δημιουργούσαν συναισθήματα, δεν είχαν βάθος. Γι’ αυτό αποφάσισα να σταματήσω»....


Το καλοκαίρι του 2018 ο Στέφανος Μιλτσακάνης ήταν μέλος μιας μεγάλης ομάδας σπουδαίων ηθοποιών, όπως ο Gerald Butler και ο 50 Cent, στην ταινία δράσης «Den of Thieves».


Πηγή:kriti360.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/o-ellinas-gigantas-poy-ypodyontan-ton-antipalo-toy-zan-klont-van-ntam-se-5-tainies-ki-edine-maches-se-quot-kloyvia-quot-giati-arnithike-na-synechisei-tis-tainies/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...