Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

 O Ray Charles Robinson, γνωστότερος ως Ray Charles, ήταν Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής και συνθέτης της soul.

Το περιοδικό «Rolling Stone» τον κατέταξε δεύτερο, στη λίστα του με τους 100 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών. Τα σημαντικότερα τραγούδια του είναι τα: «A Song for You», «Busted», «I Can’t Stop Loving You» και «Hit the Road Jack».

Οι φίλοι του και οι συνάδελφοί του μουσικοί τον αποκαλούσαν «Αδελφό Ray». Συχνά αναφερόταν από το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης ως «Η Ιδιοφυΐα».

Ήταν από τους πρωτοπόρους της soul μουσικής τη δεκαετία του 1950, συνδυάζοντας στοιχεία από blues, rhythm και gospel στη μουσική που ηχογραφούσε, ενώ τη δεκαετία του 1960 συνέβαλε στην ανάμειξη της country, rhythm, blues και pop μουσικής. Έγινε ένας από τους πρώτους μαύρους μουσικούς στον οποίο μία mainstreaming δισκογραφική εταιρεία του επέτρεψε να έχει τον πλήρη καλλιτεχνικό έλεγχο της καριέρας του.

Ο Ray Charles γεννήθηκε στο Όλμπανι της Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών, από μια πολύ φτωχή οικογένεια, στις 23 Σεπτεμβρίου του 1930 και μεγάλωσε στο Γκρίνβιλ της Καλιφόρνια.

Παρουσίασε προβλήματα όρασης από τα δύο του χρόνια και έμεινε από την ηλικία των έξι ετών τυφλός, λόγω γλαυκώματος. Στα 15 του έχασε τους γονείς του. Έτσι, ξεκίνησε την περιπλάνησή του στον αμερικανικό νότο ως μουσικός.


Από τα τρία του χρόνια είχε αρχίσει να παίζει πιάνο. Έτσι, ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική, το 1950, παίζοντας πιάνο και σαξόφωνο, συνδυάζοντας πολλά μουσικά είδη. Η πρώτη του επιτυχία ήρθε ένα χρόνο μετά, με το τραγούδι «Baby, Let Me Hold Your Hand».


Δαβάστε όλο το άρθρο στο https://www.hit-channel.com/san-simera-pethane-the-genius-ray-charles/145743

Πηγή:Hit-channel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...