Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

 Tom Jones.


Ο Τομ Τζον Γούντγουορντ, όπως ήταν το όνομά του, γεννήθηκε στο Πόντιπριντ της Ουαλίας στις 7 Ιουνίου 1940. Ο πατέρας του, που ήταν ανθρακωρύχος στην περιοχή, λεγόταν Τόμας Γούντγουορντ και η μητέρα του Φρίντα Τζόουνς. 

Σε ηλικία 15 ετών ο Τομ παράτησε το σχολείο για να πιάσει δουλειά προτού τελικά προσπαθήσει να παίξει σε διάφορα nightclubs στην περιοχή. Και ένα χρόνο αργότερα παντρεύτηκε τη Λίντα Τρέντσαρντ, η οποία ήταν έγκυος στον γιο τους Μαρκ. Εμειναν παντρεμένοι για 59 χρόνια μέχρι το θάνατό της το 2016 μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο: «Είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου. Είναι μια απίστευτη γυναίκα. Η Λίντα ήταν ο έρωτας της ζωής μου και εξακολουθεί, αν και δεν είναι πια όπως ήταν. Αλλωστε ούτε κι εγώ φαίνομαι όπως κάποτε, αλλά κάνω ότι καλύτερο μπορώ», είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή του πριν από τον θάνατο της αγαπημένης του γυναίκας. .

Η Decca Records τον εντόπισε ενώ έπαιζε σε ένα κλαμπ και η συνέχεια είναι γνωστή: υπέγραψε συμβόλαιο και άρχισε να ηχογραφεί κλασικά τραγούδια, όπως «It’s Not Unusual», «Kiss», «Delilah», «What’s New Pussycat», «I’ll Never Fall In Love Again» and «If I Only Knew», που θα έκαναν τη φήμη του να εκτιναχθεί στα πέρατα του κόσμου. Στην Decca Records, εξάλλου, οφείλεται και η αλλαγή του ονόματός του σε Τομ Τζόουνς κατά την υπογραφή του συμβολαίου. Στόχος ήταν να εκμεταλλευτούν τον τίτλο της κωμωδίας «Tom Jones», μιας από τις πιο δημοφιλείς ταινίες της δεκαετίας του 1960 (στα ελληνικά είχε κυκλοφορήσει ως «Επιχείρηση Κρεβατοκάμαρα») με τον Αλμπερτ Φίνεϊ και τη Σουζάνα Γιορκ, η οποία το 1963 είχε προταθεί για 10 Οσκαρ και τελικά κέρδισε τέσσερα, μεταξύ άλλων και το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας. 

Πηγή: Protagon.gr


Διαβάστε όλο το άρθρο στο https://www.protagon.gr/epikairotita/o-tom-tzoouns-giortase-ta-80a-genethlia-tou-stin-karantina-44342066462

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...