Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Τάκης Αντωνιάδης. Ένας Έλληνας τραγουδιστής των περασμένων δεκαετιών που με τις επιλογές του πρέπει να περάσει στην cult μουσική ιστορία. Ποια είναι όμως η διαδρομή του και τι έκανε για να του αφιερωθεί αυτό εδώ το άρθρο;

Μερικές φορές, σπάνια βέβαια, δεν είναι απαραίτητη η πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η διάρκεια, η αναγνωρισιμότητα και η επιρροή για να χαρακτηρισθεί κάποιος ως pop star. Αρκεί η μοναδικότητα και η διαφορετικότητα.

Ο Τάκης Αντωνιάδης έγινε ευρέως γνωστός κατά τη διάρκεια των 60’s με τη συμμετοχή του στο συγκρότημα «The Sounds», όπου ήταν ο κεντρικός τραγουδιστής. Οι επιτυχίες τους έφεραν βεβαίως το χρώμα της εποχής, με μία από τις  μεγαλύτερες να είναι το πασίγνωστο «Απόψε Σε Θέλω». Αρκετά από τα τραγούδια του γκρουπ αποτελούσαν κάποιες πρωτότυπες διασκευές.

Με το πέρασμα του χρόνου η μουσική μπάντα χώρισε τους δρόμους της, με το frontman Τάκη Αντωνιάδη να ακολουθεί σόλο καριέρα και να συγκεντρώνει στο πρόσωπό του όλους τους… pop stars του 1980.

Ο λόγος γίνεται για το άλμπουμ «Τα Χρόνια Της Σιωπής», ένα βινύλιο των 33½ στροφών, που κυκλοφόρησε το 1989 από τη Warner.

Ένας δίσκος με τραγούδια «ένα κι ένα», καθώς το κοινό πήρε μία γεύση από ονόματα όπως οι Roxette, ο George Harisson των Beatles, ο Bill Medley και η Jennifer Warnes, ο Mr… «RickRoll» Rick Astley, o Lionel Richie και πολλοί άλλοι.

Όχι, οι προαναφερόμενοι δε συμμετείχαν στην εν λόγω δουλειά με κάποιο ντουέτο ή κάτι παρόμοιο, αλλά πήραν μέρος με… τα τραγούδια τους!


Ο Τάκης Αντωνιάδης συγκέντρωσε σε ένα δίσκο τις μεγαλύτερες pop – κατά κύριο λόγο – επιτυχίες της διεθνούς μουσικής σκηνής, τις διασκεύασε στην ελληνική γλώσσα και δημιούργησε ένα δίσκο που μόνο… απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει.


Πηγή: Hit channel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...