Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

 Τα «Φτερά» ήταν το πρώτο φίλμ που κέρδισε Όσκαρ καλύτερης ταινίας και η μοναδική ταινία του βωβού κινηματογράφου, που βραβεύτηκε σε αυτήν την κατηγορία. Με τεράσττιο κόστος παραμένει παρά το ρηχό της σενάριο μία από τις πιο εντυπωσιακές οπτικά ταινίες του βωβού κινηματογράφου, με ιδιαίτερα εντυπωσιακές σκηνές αερομαχιών. Η ιστορία δεν είναι αρκετή για να κρατήσει το ενδιαφέρον των θεατών, αλλά οι σκηνές των αερομαχιών καθηλώνουν, μαζί με τις συντριβές και τις εκρήξεις. Η βαφή του ασπρόμαυρου φόντου ενίσχυσε αυτές τις σκηνές, καθώς ο ουρανός, τα σύννεφα και οι φλόγες απέκτησαν χρώμα.



Tα Φτερά (αγγλ. Wings), γνωστό και ως Τα Φτερά της Δόξας, είναι βωβή πολεμική ταινία παραγωγής 1927 σκηνοθεσίας Γουίλιαμ Γουέλμαν με πρωταγωνιστές τους Κλάρα Μπόου, Ρίτσαρντ Άρλεν και Τσαρλς "Μπάντι" Ρότζερς. Ο Γκάρι Κούπερ εμφανίζεται επίσης σε μικρό ρόλο. Η ταινία ήταν η πρώτη ταινία που βραβεύτηκε με Βραβείο Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ως καλύτερη παραγωγή για τις χρονιές (1927 - 1928).


Πηγή:CINEπιλογες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...