Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

 SOMEWHERE OVER THE RAINBOW – 1939

Tο 1939, η ταλαντούχα Judy Garland στην 13η της εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη κερδίζει το χειροκρότημα του κοινού και μια θέση στην σινε – αιωνιότητα, με την εμφάνιση της στον «Μάγο του Οζ»( The Wizard of Oz), σαν Dorothy Gale. Ένα από τα κορυφαία μιούζικαλ – παραμύθια όλων των εποχών, σε σκηνοθεσία Victor Fleming, έμεινε για πάντα στις μνήμες όλων και γι` αυτό έβαλε το χεράκι του ένα κομμάτι – μύθος. Το (Somewhere)Over the Rainbow με την απόλυτη παιδικότητα στην ερμηνεία και το βλέμμα εκείνο της Garland, δεν κέρδισε απλά ένα Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού, αλλά και μια θέση στην καρδιά κάθε σινεφίλ. Μουσική Harold Arlen, στίχοι E.Y. Harburg.

Οι διασκευές που γνώρισε είναι αμέτρητες. Από την Sarah Vaughn, τον πιανίστα Oscar Peterson και τον Frankie Lymon, μέχρι την δική μας Μελίνα Μερκούρη, τους Βρετανούς Procol Harum, την Barbra Streisand και τον Jimi Hendrix! Όλοι είχαν να του δώσουν και κάτι, όλοι άντλησαν από την γοητεία του έμπνευση.


Πηγή:Cineoasis.wordpress.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...