Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

  Eyes of Laura Mars (1978)
  Πρόκειται για ένα  «Ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου που θεωρείται αμερικανική εκδοχή των ιταλικών giallo, το οποίο διαφοροποιείται ελαφρώς προσθέτοντας λίγες δόσεις μεταφυσικής..

Θεωρείται ένα μείγμα αστυνομικού και ψυχολογικού θρίλερ, που στηρίζεται κυρίως στο λαμπερό χώρο της μόδας. Το σενάριο προσαρμόστηκε από ένα spec script με τίτλο Eyes, που γράφτηκε από τον John Carpenter και έγινε η πρώτη σημαντική ταινία της καριέρας του.Ενδιαφέρον φιλμ τρόμου και μυστηρίου που αναδεικνύεται περισσότερο χάρη στην παρουσία των Faye Dunaway και Tommy Lee Jones...

Η Faye Dunaway υποδύεται τη Laura Mars, μια επιτυχημένη φωτογράφο με προκλητικό έργο που επικεντρώνεται σε φωτογραφίες μόδας σε βίαιο φόντο. Άλλοτε τα μοντέλα παριστάνουν τους νεκρούς, άλλοτε μαλλιοτραβιούνται με φόντο φλεγόμενα αυτοκίνητα και αυτή η συνταγή φαίνεται να δουλεύει μια χαρά για την καριέρα της. Η ηρωίδα όμως βασανίζεται και από ένα μεταφυσικό χάρισμα -ή ορθότερα κατάρα- αφού σε ανύποπτες στιγμές η όρασή της μεταφέρεται στα «μάτια» ενός παρανοϊκού δολοφόνου και βλέπει μέσα από αυτά τους φόνους φίλων και συνεργατών της. Και σα να μην έφτανε αυτό, η δύστυχη Laura καταλαβαίνει ότι και η ίδια έχει γίνει στόχος του παρανοϊκού. Στη ζωή της μπλέκεται επίσης ένας αστυνομικός (Tommy Lee Jones) ο οποίος προσπαθεί να εντοπίσει τον δράστη και να προστατέψει την Laura.

Η ταινία έχει ρυθμό, σασπένς, μυστήριο και ταυτόχρονα διακρίνεται για την καλλιτεχνική της αρτιότητα μέσω των φωτογραφιών μοντέλων σε στιλάτο background. Κάθε φορά που η ηρωίδα βλέπει τα μοιραία οράματα λαμβάνουμε τρομάρες από την ανατριχιαστική μουσική που συνοδεύει τα κοντινά πλάνα στα κατατρομαγμένα μάτια της. Επιπλέον το φιλμ μας ανεβάζει με διασκεδαστική disco μουσική στέλνοντάς μας κατευθείαν στο κλίμα των 70s χωρίς να στερεί από την πλοκή τον απειλητικό χαρακτήρα. Η Dunaway και ο Jones σίγουρα δεν δίνουν την ερμηνεία της ζωής τους αλλά τουλάχιστον δείχνουν ορεξάτοι και κυρίως χάρη σ’ αυτούς αποκτά μια λάμψη το φιλμ.

πηγη:horrormovies.gr-alterthess.gr-cine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...