Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

 Γιώργος Μυλωνάς; Οταν ήταν ακόμη νέος σπούδασε κινηματογράφο σε Ελλάδα και Γαλλία. Επιστρέφοντας από τη Γαλλία άρχισε να εργάζεται σε κινηματογράφο, τηλεόραση και βιντεοκασέτα. Στη φιλμογραφία του Μυλωνά θα βρούμε κινηματογραφικές ταινίες όπως «Ο βιασμός μιας μοναχής» και «Φυλακές ανηλίκων 2» (τις οποίες σκηνοθέτησε) και πλήθος ταινίες ή βιντεοκασέτες στις οποίες εμφανίζεται ως σεναριογράφος: «Εδώ και τώρα αγγούρια» του Ντίμη Δαδήρα , «Ξεβράκωτος Ρωμιός» του Παύλου Φιλίππου, «Παιδί του σωλήνα» επίσης του Φιλίππου, αλλά και «Ταμτάκος, ο ηλεκτρονικός γύφτος» του Τάκη Βουγιουκλάκη. Σταγόνες στον δημιουργικό ωκεανό του Μυλωνά. Πέντε θεατρικά του έργα έχουν ανέβει με μεγάλη επιτυχία σε κεντρικά θέατρα των Αθηνών. Από το 1972 εργάζεται ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Στον ελληνικό κινηματογράφο σκηνοθέτησε 30 ταινίες και έγραψε 70 σενάρια. Αρκετές ήταν οι ταινίες του που ξεχώρισαν για τη μεγάλη αποδοχή τους από το κοινό..

 Μέσω όλης αυτής της παραγωγικής δουλειάς του ο Μυλωνάς έδρεψε και θεσμικούς καρπούς: γενικός γραμματέας της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, πρόεδρος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων Σκηνοθετών και Σεναριογράφων και πρόεδρος μουσείου.



www.greekbooks.gr-tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...