Ο άνθρωπος που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με έναν από τους πλέον αγαπημένους και διαχρονικούς ήρωες κινουμένων σχεδίων, του χαριτωμένου και πανέξυπνου Scooby - Doo δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας. Ο Joe Ruby, συνδημιουργός της πασίγνωστης σειράς καρτούν που μεγάλωνε επί δεκαετίες και συνεχίζει να μεγαλώνει γενιές παιδιών, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, από φυσικά αίτια, στην Καλιφόρνια όπου ζούσε.

Ο Scooby - Doo ξεκίνησε να προβάλλεται στο CBS το 1969 και παραμένει δημοφιλής για περισσότερα από 50 χρόνια! Και να φανταστεί κανείς πως όταν έκανε την πρεμιέρα του κάποιοι ανησυχούσαν πως δεν θα καταφέρει να βγάλει καν τη σεζόν. Προς διάψευση όλων, ωστόσο, ο μεγαλόσωμος καφέ σκύλος με την παρέα του, τον Σάγκι, τη Δάφνη, τη Βέλμα και τον Φρέντι, κατάφεραν να γοητεύσουν τα παιδιά όλου του κόσμου με τις περιπέτειές τους να αναδειχτούν σε μια από τις δημοφιλέστερες σειρές κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών.
Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο Joe Ruby, μαζί με το έτερον δημιουργικό του ήμισυ σε αυτή τη δουλειά, τον Ken Spears, σε συνεργασία με τον σχεδιαστή Iwao Takamoto, το παίδεψαν πολύ μέχρι να καταλήξουν στις πρωταγωνιστικές φιγούρες αλλά και στην κεντρική ιδέα της πλοκής. Τελικά επικράτησε το ενδιαφέρον κόνσεπτ της παρέας που επιδίδεται στην επίλυση διάφορων μυστηρίων η οποία αποδείχτηκε ιδιοφυής. Ο Scooby - Doo μέσα στα επόμενα χρόνια θα γίνει και πρωταγωνιστής της μεγάλης οθόνης αλλά και ο αγαπημένος ήρωας που φιγουράρει σε αμέτρητα παιδικά ρούχα και αξεσουάρ. Δηλαδή μια ολόκληρη βιομηχανία, και μάλιστα ιδιαίτερα επικερδής!

πηγη-fosonline.gr