Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Όταν πριν από κάνα  εννιά χρόνια ακούγαμε για μια κωμική ταινία με μποξέρ από τον Πίτερ Σιγκάλ (Anger Management, Get Smart) δεν είχαμε φανταστεί την εξέλιξη. Ο τίτλος Grudge Match (δηλαδή η λεγόμενη ρεβάνς) και οι ήρωες δύο βετεράνοι πρώην πρωταθλητές της πυγμαχίας που θα δώσουν μετά από χρόνια μονομαχίας στο ρινγκ ένα τελευταίο αγώνα. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο Σιλβέστερ Σταλόνε τελικά κάναν λίγους κοιλιακούς για να είναι σε φόρμα και φορέσαν τελικά τα γάντια το έτος 2013 στην ταινία Grudge Match.

Δυο πρώην μποξέρ και ορκισμένοι αντίπαλοι από το Πίτσμπουργκ ξαναμπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο έπειτα από 30 χρόνια, αναζωπυρώνοντας τη βεντέτα που άφησαν στη μέση την περίοδο που βρίσκονταν στο πικ της καριέρας τους. Ειρωνικό, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν μιλάμε μόνο για δύο φανταστικούς χαρακτήρες, την επιστροφή των οποίων στο ρινγκ θα πρέπει να δικαιολογήσει το σενάριο, αλλά και για δύο υπαρκτούς, καθώς μιλάμε για τον κύριο «Χρυσά Γάντια» Σιλβέστερ Σταλόνε και το «Οργισμένο Είδωλο» Ρόμπερτ ντε Νίρο που αποφάσισαν να ασχοληθούν για ακόμη μία φορά με το άθλημα του μποξ, παρά την προχωρημένη τους ηλικία.

Πέραν του γεγονότος, ότι βλέπουμε έναν τελείως μεταλλαγμένο Σιλβέστερ Σταλόνε και έχουμε για πολλοστή φορά το Ντε Νίρο σε κωμικό - ουσιαστικά - ρόλο, αυτή τη φορά έχουμε ένα σενάριο τέλειας επιστημονικής φαντασίας. Διότι είναι επιστημονική φαντασία, να βλέπεις δύο τύπους άνω των 65 ετών να χτυπιούνται στο ρινγκ επί δέκα γύρους(!) με γροθιές, που αν έτρωγαν μια από αυτές στο δρόμο, θα έπεφταν σύξυλοι.

Γενικά, έχουμε να κάνουμε με μια πολύ μέτρια ταινία, από τις πιο αδιάφορες που έχουμε δεί τα τελευταία χρόνια, με καλές στιγμές που μετριούνται το πολύ στα δάχτυλα του ενός χεριού και καλό θα ήταν οι συντελεστές της να την ξεχάσουν γρήγορα. Γιατί όσοι επιλέξουν να την δουν είναι σίγουρο πως θα το έχουν κάνει, πριν καν πέσουν οι τίτλοι τέλους.

Πηγη-cinemagazine-cineramen-cine.gr-lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...