Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020



Τι να πρωτογράψουμε για μια ταινία θρύλο σαν το «Black Sabbath»; Αναμφίβολα μιλάμε για μια από τις κορυφαίες στιγμές στην πλούσια καριέρα του τεράστιου Mario Bava και ως γνωστόν Τον Αύγουστο του 1969 , το διάσημο συγκρότημα των Black Sabbath επηρεασμένοι από την ομώνυμη ταινία τρόμου του Μάριο Μπάβα με πρωταγωνιστή τον Μπόρις Καρλόφ (Το διάσημο τέρας του Δρ Φρανκεστάιν) που είχε προβληθεί το 1963 πήραν το ονομά τους απο κεί.

 Μετά το μνημειώδες BLACK SUNDAY, ο Mario Bava επέστερεψε εξίσου αν όχι περισσότερο εντυπωσιακά με μια σπονδυλωτή ταινία που πήρε όλα εκείνα τα στοιχεία των αγαπημένων παραγωγών της Hammer Films και των ταινιών του Roger Corman και τα πήγε για ακόμα μια φορά ένα στάδιο παραπάνω σχηματίζοντας ένα ενιαίο σύνολο. Πρόκειται για ακόμα πρωτοποριακή ταινία από τον αδιαφιλονίκητο δάσκαλο του ευρωπαϊκου γοτθικού τρόμου που μέσα σε τρεις ιστορίες συμπυκνώνει όλα τα θετικά στοιχεία του σινεμά που λατρεύουμε όλοι και που ο ίδιος οριοθέτησε.

Τρεις ιστορίες μυστηρίου, αγωνίας και τρόμου από την πένα των Ivan Chekhov, F.G. Snyder και Aleksei Tolstoy.

Πηγη-b-movies-horrormovies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...