Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

 Γκόρντον Σκοτ : Γεννήθηκε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, ένα από τα εννέα παιδιά του διαφημιστή Stanley Werschkul και η σύζυγός του Alice . Ο Σκοτ μεγάλωσε στο Όρεγκον και παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, στο Eugene του Όρεγκον, για ένα εξάμηνο.

Μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο, κατατάσεται  στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών το 1944. Υπηρέτησε ως λοχίας και στρατονόμος μέχρι να απολυθεί  έντιμα το 1947. Στη συνέχεια εργάστηκε σε διάφορες εργασίες μέχρι το 1953.



Ανακαλύφθηκε δουλεύοντας ως ναυαγοσώστης σε ξενοδοχείο του Las Vegas και πήρε άμεσα τον ρόλο του Ταρζάν μετά τον Τζόνι Βαϊσμίλερ στηριζόμενος στα φυσικά του προσόντα – οι παραγωγοί δεν έψαχναν δα και τον νέο Μπράντο.

 Έπαιξε σε έξι φιλμ στο διάστημα 1955-1960 και στάθηκε τυχερός καθώς μετά τα τέσσερα πρώτα, η παραγωγή άλλαξε χέρια και οι καινούριοι επενδυτές θέλησαν να παρουσιάσουν έναν Ταρζάν πολύ πιο κοντά στο όραμα του συγγραφέα του, δίνοντας χρήματα παράλληλα για πολύ καλύτερες και ακριβότερες παραγωγές.

 Έτσι έπαιξε στα Ταρζάν ο Κατακτητής (1959) και Ταρζάν, ο Νικητής της Ζούγκλας (1960), δύο από τις καλύτερες ταινίες στην ιστορία του franchise, γυρισμένες σε αληθινές τοποθεσίες της Αφρικής, με έναν Ταρζάν που δεν αγκομαχεί πλέον να μιλήσει αγγλικά, αλλά είναι μορφωμένος και βρίσκεται εκεί με τη θέλησή του.

Ο Σκοτ άφησε όμως τον ρόλο, πήγε στην Ιταλία και έπαιξε σε πάμπολλες ταινίες χλαμύδας της εποχής, συχνά στο πλευρό του Στιβ Ριβς που πρωταγωνιστούσε ως Ηρακλής.


O   Γκόρντον Σκοτ πέθανε σε ηλικία 80 ετών, στη Βαλτιμόρη, Maryland από επιπρόσθετες επιπλοκές από πολλαπλές καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις νωρίτερα του έτους.


Πηγή: www.lifo.gr-Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Cary Grant: Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και αγαπητούς ηθοποιούς της χρυσής γενιάς του Χόλιγουντ       Ο  Cary Grant , ένας από τους π...