Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Στο δεύτερο «Rambo: First Blood Part II» (ελληνικός τίτλος «Ράμπο 2: Η Αποστολή») του 1985, την ταινία που γύρισε ο δικός μας Τζορτζ Κοσμάτος, τη δράση έγραψε ο Κάμερον και τα πολιτικά ο Σταλόνε! Ο Κάμερον δεν είχε κάνει ακόμα τις μεγάλες του επιτυχίες και προσάρμοζε σενάρια.

Δικές του ήταν οι πρώτες εκδοχές του sequel του «Πρώτου αίματος» και η ταινία είχε ονομαστεί μάλιστα ««Πρώτο αίμα 2: Η αποστολή». Τις οποίες έγραφε παράλληλα με δυο ακόμα ταινίες που ήθελε να σκηνοθετήσει, ίσως τις έχετε ακούσει, «Εξολοθρευτής» και «Aliens» τις λένε! Ήταν αυτές που θα του έδιναν την επιτυχία που τόσο αποζητούσε.

Το σενάριο του Κάμερον ήταν ωστόσο τελείως διαφορετικό: «Προσπαθούσα να δημιουργήσω έναν ημι-πραγματικό χαρακτήρα, έναν στοιχειωμένο χαρακτήρα, την επιτομή του βετεράνου του Βιετνάμ, και όχι να κάνω ένα πολιτικό σχόλιο». Το σενάριο έπιασε στο τέλος στα χέρια του ο Σλάι και πέταξε όλο το πρώτο μέρος! Τι κατάφερε; Να κάνει το «Ράμπο 2» τη μόνη ταινία του franchise που προτάθηκε ποτέ για Όσκαρ. Όσκαρ Καλύτερων Ηχητικών Εφέ, κάτι είναι όμως κι αυτό. Από ποιον έχασε; Από την «Επιστροφή στο μέλλον» (1985)



How Did James Cameron Write Rambo & Aliens at the Same Time?



Πηγη-SDNA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Cary Grant: Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και αγαπητούς ηθοποιούς της χρυσής γενιάς του Χόλιγουντ       Ο  Cary Grant , ένας από τους π...