Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Pete Willis! Κιθαρίστας ο οποίος συμμετείχε στην N.W.O.B.H.M. περίοδο των απόλυτων Def Leppard. Οι δίσκοι "On through the night" ('80) και "High 'n dry" ('81) έχουν μια πιο ωμή μουσική τοποθέτηση της μπάντας οι οποία τα επόμενα χρόνια θα κατακτούσε charts και αρένες με το πιο εύπεπτο arena rock της. Μέρος ευθύνης σε αυτόν τον "άγριο" ήχο έχει και ο Pete Willis.


Στην αρχή της ενήλικης ζωής του, δημιούργησε ένα συγκρότημα που ονομαζόταν  Atomic Mass με τους Nicholas Mackley, Rick Savage, Paul Hampshire και Tony Kenning. Συναντήθηκε με τον Joe Elliott το 1977 και τον προσκάλεσε σε ακρόαση για τα φωνητικά του  συγκροτήματος, το οποίο αργότερα ονομάστηκε  Def Leppard.


Το “PYROMANIA” είναι το τελευταίο album των Def Leppard με τον Pete Willis στην κιθάρα.
Ως γνωστόν, απολύθηκε κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων εξαιτίας του εθισμού του στον αλκοολισμό. Τη θέση του πήρε ο Phil Collen, ο οποίος έπαιξε όλα τα solo των κομματιών αλλά και τα λοιπά μέρη τα οποία δεν πρόλαβε να ηχογραφήσει ο Willis, παρόλα αυτά η επιρροή του τελευταίου σε όλον τον δίσκο είναι κάτι παραπάνω από έντονη.











Πηγη-Rockmachine.gr-Rockway.gr-Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...