Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Lisa Stansfield

. Η καριέρα της ξεκίνησε το 1980, όταν κέρδισε τον τραγουδιστικό διαγωνισμό Search for a Star. Μετά από εμφανίσεις σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και την κυκλοφορία  των πρώτων singles της, η Stansfield, ο Ian Devaney και ο Andy Morris σχημάτισαν το συγκρότημα  Blue Zone το 1986. Η μπάντα κυκλοφόρησε αρκετά singles και ένα άλμπουμ, αλλά μετά την επιτυχία του "People Hold On" του Coldcut το 1989, Η Stansfieldέφυγε για να ακολουθήσει  σόλο καριέρα .

Το πρώτο σόλο άλμπουμ Affection του Stansfield (1989) και η παγκόσμια επιτυχία  του με τίτλο "All Around the World" ήταν σημαντικές στιγμές στην καριέρα της. Είναι υποψήφια για δύο βραβεία Grammy και το Affection είναι το πιο επιτυχημένο άλμπουμ της μέχρι σήμερα. Στα επόμενα χρόνια, η Stansfield κυκλοφόρησε το Real Love (1991), So Natural (1993) και Lisa Stansfield (1997). Το 1999 εμφανίστηκε στην πρώτη της ταινία Swing και επίσης ηχογράφησε το soundtrack γι 'αυτή. Τα επόμενα άλμπουμ της περιλαμβάνουν Face Up (2001), Biography: The Greatest Hits (2003) και The Moment (2004). Στη συνέχεια, η Stansfield έκανε ένα διάλειμμα από τη μουσική και επικεντρώθηκε στην κινηματογραφική της καριέρα. Το 2008, πρωταγωνίστησε στο The Edge of Love και το 2014 εμφανίστηκε στο Northern Soul.

Η Stansfield κυκλοφόρησε το έβδομο άλμπουμ Seven στις 31 Ιανουαρίου 2014.


Ο Stansfield έχει κερδίσει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων βραβεία Brit, βραβεία Ivor Novello, βραβείο Billboard Music, παγκόσμιο βραβείο μουσικής, βραβείο ASCAP, παγκόσμιο βραβείο γυναικών, βραβεία Silver Clef και βραβεία DMC. Έχει πουλήσει πάνω από είκοσι εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο. Τον Δεκέμβριο του 2016, το περιοδικό Billboard την κατέταξε ως τον 46ο πιο επιτυχημένο καλλιτέχνη χορού όλων των εποχών.


Πηγη-Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Cary Grant: Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και αγαπητούς ηθοποιούς της χρυσής γενιάς του Χόλιγουντ       Ο  Cary Grant , ένας από τους π...