Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Σε όλο το ιστορικό κινηματογραφικών ταινιών, υπήρχαν πάντα ταινίες "καταστροφής" η αλλιώς Disaster movies οπως της λέμε. Από τον Clark Gable και τον Spencer Tracy που αντιμετωπίζουν τον μεγάλο σεισμό στο "Σαν Φρανσίσκο" στον John Wayne που προσπαθεί να σώσει ένα αεροσκάφος που διατρέχει κίνδυνο στο "The High and the Mighty". Ωστόσο, η ταινίες καταστροφής δεν εμφανίστηκαν ως είδος μέχρι τα  70s. Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν  το «The Poseidon Adventure» (1972) σαν την πρώτη σημαντική είσοδο αυτών του είδους  ταινιών κατά τη διάρκεια αυτής τηςδεκαετίας , αλλά αναμφίβολα το είδος άρχισε δύο χρόνια νωρίτερα με το Airport" με πρωταγωνιστές τους Burt Lancaster και  Dean Martin..




 Το Meteor (1979)  , ταινία ήταν μια συμπαραγωγή της American International Pictures με το στούντιο Shaw Brothers (Χονγκ Κονγκ). Η κύρια φιλμόγραφηση πραγματοποιήθηκε από τις 31 Οκτωβρίου 1977 έως τις 27 Ιανουαρίου 1978, κυρίως στο MGM Studios στο Κάλβερ Σίτι της Καλιφόρνια, με κάποιες σκηνές να γυριζόνται στη Ουάσιγκτον, το Σεν Μόριτς της Ελβετίας και το Χονγκ Κονγκ.
Η ημερομηνία κυκλοφορίας προγραμματίστηκε για τις 15 Ιουνίου 1979, αλλά μεταφέρθηκε αργότερα στις 19 Οκτωβρίου λόγω κάποιων ειδικών εφέ που έπρεπε να προστεθούν.
Ο κύριος ρόλος βαστιέται από ένα βαριεστημένο και σχεδον αδιάφορο για τον ρόλο του Σων Κόννερυ. Παρ όλα αυτά, η ταινία έχει πλοκή, αρχή μέση τέλος, ένα τραβηγμένο σενάριο μέσα όμως στα καλώς εννοουμενα πλαίσια του science fiction, και το σημαντικότερο- εξαιρετικές σκηνές καταστροφής. Λαμβάνοντας υπ όψιν ότι γυρίστηκε το 1979, με περιορισμένα μέσα και τεχνικές, θα την χαρακτήριζα αξιόλογη προσπάθεια, που αξίζει κανείς να δεί- εφ όσον του αρέσει η επιστημονική φαντασία. Η επόμενη ταινία (Armageddon) που πραγματεύεται το ίδιο θέμα, είναι πολύ πιο εφφετζίδικη και χολυγουντιανή, και βέβαια πολύ μεταγενέστερη. Δείτε το Meteor, θα σας βαστήξει ευχάριστα!
Η πλοκή είναι η εξής:Οι ΗΠΑ πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την ΕΣΣΔ προκειμένου να καταστρέψουν έναν γιγάντιο αστεροειδή που κατευθύνεται κατευθείαν προς τη Γη.
Ο Σον Κόνερι συμπρωταγωνιστεί με τη Νάταλι Γουντ σε ένα ψυχροπολεμικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας σε σκηνοθεσία Roland Neame

Πηγή: www.lifo.gr-Cine.gr-Wikipedia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Cary Grant: Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και αγαπητούς ηθοποιούς της χρυσής γενιάς του Χόλιγουντ       Ο  Cary Grant , ένας από τους π...