Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Εκεί στα 80ς είδαμε έναν τελείως διαφορετικό Θανάση Βέγγο, από αυτόν που είχαμε συνηθίσει στις σπαρταριστές, ξεκαρδιστικές κωμωδίες του από τα 60ς !!!

οι "80ς ταινίες" του Βέγγου ξεχειλίζουν από ανθρωπιά και από κοινωνική ευαισθησία .... Θα έλεγες ότι ακουμπούν με ζεστασιά στα προβλήματα και στις αγωνίες του απλού, καθημερινού ανθρώπου, που θα μπορούσε να είναι "της διπλανής πόρτας" .... Οπωσδήποτε, όλα αυτά τα "χαρακτριστικά" ουδέποτε έλειψαν στις παλιές ταινίες του Βέγγου !!! Όμως, στις ταινίες που γύρισε στα 80ς αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ακόμη πιο έντονα και αναδεικνύονται περισσότερο !!!! 

Μια απ της ταινίες των 80s του Θανάση Βέγγου είναι και το Το Μεγάλο Κανόνι (1981) του σκηνοθέτη Πάνου Γλυκοφρύδη.


Σύνοψη της υπόθεσης:
Ο Θανάσης (Θανάσης Βέγγος) μαθαίνει ότι ο γιος του που σπούδαζε ιατρική στη Γερμανία έχει προσχωρήσει σε μια ομάδα νεοναζί. Ταξιδεύει ο ίδιος στη Γερμανία, φέρνει πίσω τον γιο του (Θανάσης Βέγγος) και αποφασίζει να φτιάξει ένα μεγάλο κανόνι για να εξοντώσει τον ίδιο τον Χίτλερ.


Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1981-1982 και έκοψε 163.415 εισιτήρια. Ήρθε στην 8η θέση σε 45 ταινίες.

Πηγη-Retromaniax

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...