Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Το 1979 βγήκε στις αμερικάνικες αίθουσες η ταινία «The Concorde…Airport ’79», με πρωταγωνιστές τους Αλέν Ντελόν, Ρόμπερτ Βάγκνερ και Σίλβια Κριστέλ. Επρόκειτο για μια κινηματογραφική ταινία που χτυπήθηκε αλύπητα από τους κριτικούς και πήγε άπατη στο box office. Το πραγματικό όμως ενδιαφέρον της ταινίας βρισκόταν στο αεροσκάφος που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα. Ήταν το Concorde 203 F-BTSC, το ίδιο που συνετρίβη 21 χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 2000 στο Παρίσι.

Ο Αλέν Ντελόν θα είναι μέλος του πληρώματος του αεροπλάνου στην Πτήση Κονκόρντ απειλή στα 20.000 μέτρα (1979) του Ντέιβιντ Λούελ Ρίτσι. Ένα Κονκόρντ θα κάνει την πτήση Ουάσιγκτον - Παρίσι και στη συνέχεια θα πετάξει προς Μόσχα. Ωστόσο, οι εξελίξεις θα είναι ανατρεπτικές σε μια πολύ θεαματική και αγωνιακή ταινία.


H τέταρτη και τελευταία ταινία του Airport franchise . Κακή κριτική από τους κριτικούς ,η ταινία επίσης πήγε πολύ άσχημα  στο box office. Γυρίσττηκε  με ένα τότε υψηλό προϋπολογισμό 14 εκατομμυρίων δολαρίων, κέρδισε λίγο περισσότερο από 13 εκατομμύρια δολάρια , δίνοντας τέλος  στην τεράστια οικονομική επιτυχία των ταινιών του Airport franchise.

Η ταινία σκηνοθέτησε ο David Lowell Rich . Το υπόλοιπο κάστ περιλαμβάνει τον George Kennedy, ο οποίος εμφανίστηκε στις τέσσερις προηγούμενες ταινίες , η Susan Blakely και ο Robert Wagner στους κύριους ρόλους. Η Mercedes McCambridge και η Martha Raye έχουν καμέο εμφάνιση.

Πηγή-makthes.gr-Oneman.gr-Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  Cary Grant: Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και αγαπητούς ηθοποιούς της χρυσής γενιάς του Χόλιγουντ       Ο  Cary Grant , ένας από τους π...