Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Crimson Tide (1995).Η ταινία δεν έχει τόσο πολύ δράση με την έννοια των φανταχτερών συγκρούσεων και της άνευ ουσίας σκηνοθετικής επίδειξης (στοιχεία που χαρακτηρίζουν συχνά το έργο του Σκοτ).

Ο Scott λοιπόν μας χαρίζει μια σπουδαία δουλειά που αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως ο κόσμος μας απειλείται από τη χρήση των πυρηνικών όπλων εξαιτίας όχι μόνο των διαφόρων «παραφρόνων» που βρίσκονται ..αποκλειστικά από την άλλη πλευρά των κάθε λογής «αξόνων του κακού» αλλά κάλλιστα μπορούν να βρίσκονται και από την εδώ πλευρά , «των καλών» και μάλιστα να είναι σοβαροί και διακεκριμένοι αξιωματικοί .

Οι Washington και Hackman σε δύο από τους καλύτερους ρόλους στην καριέρα τους, ενώ σεναριακά πάνω στο πρωτότυπο του Μ.Σίφερ βάζουν τις πινελιές τους διάφοροι.


Υπόθεση-Τσετσένοι αντάρτες απειλούν να βομβαρδίσουν με πυρηνικά τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Ένα αμερικανικό υποβρύχιο παίρνει εντολή να βάλλει με πυραύλους εναντίον τους, αλλά λόγω εκτάκτων συνθηκών το σήμα επιβεβαίωσης φτάνει ασαφές. Ο πλοίαρχος αποφασίζει να προχωρήσει στην εκτόξευση. Ο ύπαρχος διαφωνεί και τον παύει από τα καθήκοντά του.


Λέγεται ότι ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει γράψει μέρος των διαλόγων, χωρίς το όνομά του να αναφέρεται στους τίτλους. Το φινάλε είναι λίγο πολύ αναμενόμενο, αλλά η ταινία διαθέτει την απαιτούμενη κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, είναι σκηνοθετημένη με νεύρο και υπηρετείται άψογα τόσο από τους πρωταγωνιστές όσο και από τους δεύτερους ρόλους.


Πηγη-cine.gr-in.gr, voodoo online.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...