Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Το τραγούδι που πιστώνεται όσο κανένα την μουσική επανάσταση των 60’s είναι το “I wanna hold your hand” των θρυλικών Σκαθαριών.Την ιστορία τους την ξέρουμε. Το δίχως άλλο, αποτελούν αναπόσπαστο μέλος της μεγάλης ανθρώπινης κοινωνίας και οι αναφορές για τη διάσημη τετράδα, βρίσκονται παντού.

Το 1963, επίσης, ηχογράφησαν ένα από τα πιο ιστορικά σινγκλ τους, το "I Want to Hold Your Hand", που απέδειξε την ξεχωριστή τους ικανότητα να γράφουν αυθεντικά, διαχρονικά και εμπορικά τραγούδια, ικανότητα που με εξελισσόμενη ταχύτητα οδήγησε το γκρουπ στην καλλιτεχνική του ωρίμανση. Τον Ιανουάριο του 1964, επιφύλαξαν στους Beatles αποθεωτική υποδοχή και τα εισιτήρια για την αίθουσα Ολυμπιά είχαν προπωληθεί εβδομάδες νωρίτερα. Κατά την παραμονή τους στο Παρίσι, έμαθαν ότι με το "I Want to Hold Your Hand" εκπορθήθηκε η αμερικανική αγορά καθώς ανέβηκαν στο Νο 1 των Η.Π.Α..

Η ιστορία πίσω από αυτό δεν έχει τόσο να κάνει με τους στίχους όσο με την φιλία του John Lennon και του Paul McCartney που έγραφαν μαζί τα περισσότερα τραγούδια τους. Κι όταν εννοώ μαζί εννοώ πατώντας και γράφοντας ο ένας πάνω στα ακόρντα του άλλου όπως είχε περιγράψει ο John ότι έγραψαν αυτό το τραγούδι – επανάσταση για τη rock στο σαλόνι της τότε κοπέλας του Paul.

Μπορείς να πεις τη μεγαλύτερη φιλοσοφία στον κόσμο και να ακουστεί σαν μπούρδα. Οι Beatles τραγούδησαν το πιο απλό και ουσιαστικό πράγμα στον κόσμο – όπως το να κρατάς το χέρι του κοριτσιού σου – με τον πιο όμορφο τρόπο. Αυτό το τράβηγμα στο “haaaand”. Αυτό.

Kυκλοφόρησε το 1963 στο άλμπουμ Meet the Beatles!Οι Beatles με το «I Want To Hold Your Hand»… … εξασφάλισαν τον πρώτο τους, σε πωλήσεις, δίσκο στην Αμερική, όταν το τραγούδι «άγγιξε» την κορυφή του Cash Box Magazine music chart.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...