Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Αυτό που όλοι γνωρίζουν για τον Χούλιο Ιγκλέσιας είναι πως γράφει και τραγουδάει ερωτικά τραγούδια και πως οι γυναίκες, κυρίως, τον λατρεύουν.Η παγκοσμίως αναγνωρίσιμη φωνή του Ιγκλέσιας ήταν αυτή που τον έκανε σούπερ σταρ.

Ο Χούλιο Ιγκλέσιας ήταν από τους πιο γνωστούς λατίνους τραγουδιστές στην ιστορία της μουσικής με τεράστια καριέρα και εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων. Οι μπαλάντες του έχουν χιλιοτραγουδηθεί από τα χείλη αμέτρητων ερωτευμένων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Είναι ένας από τους 10 καλλιτέχνες που έχουν κάνει τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής, πάνω από 300 εκατομμύρια δίσκους για να ακριβολογούμε!

 Εκπροσώπησε την Ισπανία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Γιουροβίζιον το 1970 με το τραγούδι Gwendolyne και ήρθε 4ος με 8 βαθμούς.

Στα πρώτα χρόνια της νεαρής του ηλικίας, ήταν τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης Καστίλα στο Segunda División. Η επαγγελματική του ποδοσφαιρική σταδιοδρομία καταστράφηκε όταν είχε εμπλακεί σε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα, λόγω του οποίου δεν ήταν ικανό να περπατήσει για δύο χρόνια . τα πόδια του εξασθένησαν μόνιμα ως άμεσο αποτέλεσμα και χρειάστηκαν θεραπεία αρκετά χρόνια αργότερα. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του μετά το ατύχημα, μια νοσοκόμα που ονομάστηκε Eladio Magdaleno του έδωσε κιθάρα, ώστε να ανακτήσει την επιδεξιότητα των χεριών του.  Στη μάθηση να παίζει, ανακάλυψε το μουσικό ταλέντο του. Μετά την αποκατάστασή του, ο Iglesias σπούδασε για τρεις μήνες στη Σχολή Γλωσσών του Bell Educational Trust στο Cambridge,  στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά από αυτό, επέστρεψε για να αποκτήσει το πτυχίο νομικής στο Complutense University της Μαδρίτης.

Για σχεδόν 20 χρόνια «έσπασε τα κοντέρ», με τραγούδια που άφησαν ιστορία, όπως τα «Hey» (1980), «1110 Bel Air Place» (1984), «Non Stop» (1988), «Starry Night» (1990), «Calor» (1992), και «Crazy» (1994). Ακόμη, τα ντουέτα του με τις Γουίλι Νέλσον («To All the Girls I've Loved Before»), Νταϊάνα Ρος («All of You»), αλλά και Στίβι Γουόντερ («My Love») παρέμειναν για εβδομάδες στην κορυφή των τσαρτς.

Το 1983 στο Παρίσι ο Χούλιο Ιγκλέσιας έχει την τιμητική αλλά και το προνόμιο να βραβεύεται με το πρώτο και μοναδικό βραβείο “Διαμαντένιου Δίσκου” που δόθηκε πότε σε καλλιτέχνη από το Guinness Book of World Records για ρεκόρ πωλήσεων δίσκων, ηχογραφημένα σε περισσότερες από 8 γλώσσες (Ισπανικά, Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ιαπωνικά και Tagalog) κάτι που κανένας τραγουδιστής στην μουσική ιστορία έως σήμερα δεν έχει καταφέρει.

Το 1984, είχε ηχογραφήσει και κυκλοφορήσει  τα ντουέτα με τη Diana Ross και τον Willie Nelson. Ο Iglesias κέρδισε ένα βραβείο Grammy για το καλύτερο λατινικό pop album στα βραβεία Grammy του 1988 για το άλμπουμ Un hombre solo ("A Man Alone"). Έγραψε ένα ντουέτο με τον Stevie Wonder, "My Love", στο άλμπουμ του Non Stop, μια επιτυχία crossover το 1988.

Το 1985 αποκτά το δικό του αστέρι στη “Λεωφόρο των Αστέρων” στο Hollywood, είναι ένας από του ελάχιστους καλλιτέχνες Ισπανικής καταγωγής που τιμούνται με αυτόν των τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...