Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Στην πετυχημένη πολυετή  καριέρα του ως συνθέτης, στο Χόλυγουντ, ο Alan Silvestri έχει φτιάξει μια πρωτοποριακή καριέρα με τα συναρπαστικά και μελωδικά του αποτελέσματα, κερδίζοντας χειροκρότημα και κινηματογραφικά ακροατήρια του Χόλιγουντ σε όλο τον  κόσμο.


Είναι γνωστός για τις συχνές συνεργασίες του με τον Robert Zemeckis, συνθέτοντας  μεγάλες επιτυχημένες ταινίες του Zemeckis όπως η τριλογία Back to the Future, Who Framed Roger Rabbit, Cast Away και Forrest Gump. O Silvestri συνέθεσε επίσης τις ταινίες Captain America: The First Avenger, The Avengers, Avengers: Infinity War and Avengers: End.Αλλες  ταινίες του είναι σαφώς το  Predator και το  sequel Predator 2, The Abyss, The Quick and the Dead, Mac and Me, Mouse Hunt, Stuart Little, The Mummy Returns, Lilo & Stitch, Night at the Museum και τα seguel του, και το Ready Player One.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Teaneck του Νιου Τζέρσεϋ, ο Silvestri ονειρεύτηκε πρώτα να γίνει κιθαρίστας τζαζ. Αφού πέρασε δύο χρόνια στη Σχολή Μουσικής Berklee στη Βοστώνη, ξεκίνησε το ταξίδι του  στο χώρο της μουσικής ως ντράμερ σε ένα συγκρότημα με το όνομα The Herb.Προσγειωμένος στο Χόλιγουντ στην ηλικία των 22 ετών, βρέθηκε να συνθέτει επιτυχώς μουσική για το "The Doberman Gang" του 1972 που καθιέρωσε τη θέση του στον κόσμο της σύνθεσης ταινιών.

Το Silvestri έχει λάβει δύο υποψηφιότητες για το βραβείο Όσκαρ, ένα για το Best Original Score του Forrest Gump (1994) και ένα για το Καλύτερο Αρχικό τραγούδι για το "Believe" στο Soundtrack του Polar Express.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...