Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Οι θρυλικοί Toto σχηματίστηκαν στο Los Angeles της Αμερικής εν έτει 1976.Η μπάντα πήρε το όνομά της από τον σκύλο της ταινίας “Ο Μάγος του Oz”.

Οι Paich και Jeff Porcaro έπαιξαν μαζί ως μουσικοί σε διάφορα άλμπουμ  καλλιτεχνων  και έτσι αποφάσισαν να σχηματίσουν ένα συγκρότημα. Ο David Hungate, ο Lukather, ο Steve Porcaro και ο Bobby Kimball προσλήφθηκαν πριν από την πρώτη κυκλοφορία του άλμπουμ. Το συγκρότημα απολάμβανε μεγάλη εμπορική επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του 70 και του 80, ξεκινώντας με το ομώνυμο ντεμπούτο του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε το 1978.

 Με την κυκλοφορία του επιτυχημένου και εμπορικά επιτυχημένου Toto IV (1982),  Οι Toto έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες μουσικές μπαντεςτην εποχή τους.

Έχουν κυκλοφορήσει 17 albums και έχουν πουλήσει 30 εκατομμύρια δίσκους μέχρι σήμερα. Στα πιο γνωστά τραγούδια τους που χρησιμοποιήθηκαν επίσης σε κινηματογραφικές ταινίες, ανήκουν τα Hold the Line (1978) και Africa (1982).

Το «Africa» παραλίγο να μην έμπαινε στο δίσκο των Toto καθώς σκέφτηκαν ότι δεν ταίριαζε με το ύφος του συγκροτήματος και δεν ήταν ό,τι καλύτερο τη δεδομένη στιγμή, ενώ ο David Paich σκεφτόταν να το συμπεριλάβει στον προσωπικό του δίσκο που σχεδίαζε εκείνη την εποχή. Τελικά, το «Africa» τοποθετήθηκε τελευταίο στο δίσκο αφού δεν περίμεναν ότι θα γνώριζε επιτυχία!

Τ
ο “Rosanna” γίνεται κλασσικο και οι Toto καθιερώνονται ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Φημολογείται ότι το “Rosanna” πήρε το όνομά David-Paichτου από την πρώην κοπέλα του Steve Porcaro, την ηθοποιό Rosanna Arquette, ωστόσο οι στίχοι του τραγουδιού δεν αναφέρονται σε αυτήν όπως έχει δηλώσει ο συνθέτης του, David Paich.



Ιστορικά, λίγα  συγκροτήματα στην ιστορία της  μουσικής είχαν μεμονωμένα ή συλλογικά μεγαλύτερη έκφραση στην ποπ κουλτούρα από ότι τα μέλη του TOTO.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...