Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Οι Daft Punk είναι ένα γαλλικό δίδυμο ηλεκτρονικής μουσικής που δημιουργήθηκε στο Παρίσι το 1993 από τους Guy-Manuel de Homem-Christo και Thomas Bangalter. Έχουν επιτύχει δημοτικότητα στα τέλη της δεκαετίας του 90 ως μέρος του γαλλικού κινήματος της House μουσικης. Ειχαν επίσης επιτυχία τα επόμενα χρόνια, συνδυάζοντας στοιχεία House μουσικής με funk, techno, disco, rock και synthpo Έχουν φορέσει περίτεχνα κράνη και γάντια στις περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις από το 1999 και σπάνια δίνουν συνεντεύξεις ή εμφανίζονται στην τηλεόραση.



 Το ντεμπούτο άλμπουμ τους Homework κυκλοφόρησε από την Virgin Records το 1997 με θετικές κριτικές συγκαταλεγοντας singles οπως"Around the World" και "Da Funk". Το δεύτερο άλμπουμ τους, Discovery, είχε περαιτέρω επιτυχία με Hit  singles οπως"One More Time", "Digital Love" και "Harder, Better, Faster, Stronger". Το Μάρτιο του 2005, Οι Daft Punk κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ, Human After All, με όχι πολύ καλές κριτικές αν και τα singles "Robot Rock" και "Technologic" πέτυχαν επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Daft Punk περιόδευσαν το 2006 και το 2007 και κυκλοφόρησαν το ζωντανό άλμπουμ Alive 2007, το οποίο κέρδισε το βραβείο Grammy για το καλύτερο ηλεκτρονικ Dance Album. Επίσης συνθεσανε το σκορ για την ταινία Tron: Legacy, η οποία κυκλοφόρησε το 2010 παράλληλα με το άλμπουμ του soundtrack.


Δεν είναι παράλογο να σκεφτεί κανείς πως κάθε τραγούδι των Daft Punk θα μπορούσε να είναι το ιδανικό συνοδευτικό για μια κινηματογραφική στιγμή. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...