Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

The police.Το είδος μουσικής που έπαιζαν ήταν ροκ επηρεασμένο από τζαζ, ρέγκε και πανκ.

Δημιουργήθηκε από τον ντράμερ Stewart Copeland.

Οι Police, ιστορικά καταγεγραμμένοι ως τρίο, αποτελούνταν από τους: Gordon Sumner(γνωστός και ως Sting) στο μπάσο και την φωνή, Andy Summers στην κιθάρα και τα φωνητικά και Stewart Copeland στα drums, τα φωνητικά και τα κρουστά. Παρόλη τη «μικρή» διάρκεια ζωής τους ως μπάντα(1977-1984) κατάφεραν να καθορίσουν μεγάλο μέρος της ιστορίας του Rock,της Pop και του New Wave.

Το άλμπουμ τους Synchronicity, που εκδόθηκε το 1983, έφτασε στο νούμερο ένα στο Βρετανικό Πίνακα επιτυχιών Δίσκων (UK Albums Chart) και στο Αμερικανικό Μπίλμπορντ 200, με οχτώ εκατομμύρια πωλήσεις και ήταν το πιο εμπορικό τους άλμπουμ.


Το ντεμπούτο άλμπουμ του 1978, το Outlandos d'Amour, έφθασε στο Νο. 6 στο UK Chart του Ηνωμένου Βασιλείου. Το δεύτερο άλμπουμ τους Reggatta de Blanc (1979), έγινε το πρώτο από τα τέσσερα διαδοχικά λευκώματα στούντιο αριθ. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία με το μόλυβδο single, Message in the bottle", το πρώτο τους UK number one. Τα επόμενα δύο άλμπουμ τους, Zenyatta Mondatta (1980) και Ghost in the Machine (1981), με τα τραγούδια"Don't Stand So Close to Me" και "Every Little Thing She Does Is Magic", να ξεχωρίζουν.

Το single, "Every Breath You Take", ανέβηκε στον αριθμό 5 στο  Ηνωμένο Βασιλείο, και πρώτο στις Οι Police  έχουν πουλήσει πάνω από 75 εκατομμύρια δίσκους, καθιστώντας τους ένα απ τα  καλυτερα γκρουπ  του κόσμου όλων των εποχών.

Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1986 .






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...