Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Τον σκηνοθέτη Roger Donaldson πολλοί θα τον γνωρίζουν απο την ταινία Coctail το 1988 με τον ανερχόμενο τότες Tom Cruise στον πρωταγωνιστικό ρόλο μετά απο δύο χρόνια απ την τεράστια επιτυχία του εμ το TopGun του αδικοχαμένου σκηνοθέτη Tony Scott.

To σκηνοθετικό ντεμπούτο του  είναι στο Sleeping Dogs.Όπως επίσης είναι και το ντεμπούτο του ηθοποιού Sam Neil.Η ταινία γυρίστηκε στην Νεα Ζηλανδία, γενέτειρα των δυο καλλιτεχνών.

Ένα πολιτικό θρίλερ με στοιχεία  δράσης, ακολουθεί τον ηγετικό χαρακτήρα "Smith" (Neill), καθώς η Νέα Ζηλανδία βυθίζεται σε ένα αστυνομικό κράτος, καθώς η φασιστική κυβέρνηση θεσπίζει τον στρατιωτικό νόμο αφού οι βιομηχανικές διαμάχες ξεσηκώνουν  βία. Ο Σμιθ συλλαμβάνεται μεταξύ της  αστυνομίας και ενός αυξανόμενου κινήματος αντίστασης που γίνεται απρόθυμα.

Θεωρώ οτι είναι  μία από τις καλύτερες ταινίες της Νέας Ζηλανδίας όλων των εποχών, θεωρείται κλασική και ορόσημη στο νέο κύμα κινηματογράφου της χώρας και αντηχεί σε ολόκληρο τον πλανήτη καθώς ο κινηματογράφος  της Νέας Ζηλανδίας πηγαίνει από μικρές , μελοδραματικές, παράγωγες ταινίες στους σύγχρονους τροχούς που κάνουν τη χώρα τόσο γνωστή στον κλάδο σήμερα.

Η ταινία ήταν μια σημαντική επιτυχία με κριτικό και εμπορικό τρόπο και ξεκίνησε την καριέρα του Sam Neill, ο οποίος αργότερα έπαιξε σε πολλά διάσημα έργα όπως το  Jurassic Park, The Piano, Hunt for The Wilderpeople, και  Peaky Blinders.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...