Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Eye of the Tiger:Το τραγούδι ήταν το soundtrack της ταινίας Rocky III .Επιλέχθηκε από τον ίδιο τον Σταλόνε, αφού πρώτα εισέπραξε ένα μεγάλο «όχι» από τους Queen για το «Another one bites the dust.

   Κυκλοφόρησε ως single  απ το τρίτο τους άλμπουμ με το ίδιο όνομα Eye of the Tiger. Το τραγούδι γράφτηκε από τον κιθαρίστα των Survivor Frankie Sullivan και τον πληκτρα  Jim Peterik.

Τα μέλη του συγκροτήματος σκέφτονταν να δώσουν τον τίτλο «Survivor» στο τραγούδι. Αλλά τελικά έδωσαν τον προφανή τίτλο, με βάση τους στίχους και το ρεφρέν του κομματιού!

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης των επιτυχημένων films ” Rocky”, Ο Sylvester Stallone ήθελε να συνεργαστεί με το ροκ συγκρότημα των Survivor για την 3η κατά σειρά ταινία του, Rocky 3 The greatest challenge, που αναμένονταν να βγει στις 28 Μαϊου του 1982, καθώς αναζητούσε το μουσικό θέμα της νέας ταινίας.

Αξίζει να αναφέρω βεβαίως οτι το   επικό  soundtrack του "Rocky III" δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα ή μάλλον δεν θα υπήρχε καν εάν οι "Queen" δεν έριχναν άκυρο στον Συλβεστερ Σταλόνε.


Το 1982, ένας από τους ιδρυτές του συγκροτήματος Survivor, ο Τζιμ Πέτερικ, βρήκε ένα περίεργο μήνυμα στον τηλεφωνητή του.... Ήταν ο Σταλόνε.

Ο Σταλόνε τους είπε πως έψαχνε ένα μουσικό κομμάτι για τα πρώτα τρία λεπτά του «Ρόκι 3. Ο θρίαμβος». Αποφάσισε να δώσει μια ευκαιρία σε ένα ανερχόμενο συγκρότημα, τους Survivor, καθώς του άρεσε πολύ το τραγούδι τους, «Poor Man’s Song». Θα τους έστελνε τα πρώτα τρία λεπτά της ταινίας για να γράψουν τη μουσική πάνω στα πλάνα....


Οι Survivor δέχτηκαν την πρόταση του ηθοποιού με μεγάλη χαρά και έτσι η συνεργασία τους έμελλε να είναι ιστορική και για τις δύο πλευρές, αλλά και να αφήσει το συγκρότημα για πολλά χρόνια στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας.

Ήταν το μόνο τραγούδι από τις ταινίες Rocky που προτάθηκε για Όσκαρ.


Φυσικά ακούγεται συχνά στα ραδιόφωνα μέχρι σήμερα, σχεδόν τρεισήμισι δεκαετίες μετά τη δημιουργία του....






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...