Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Πάνε δεκαετίες που ο αθάνατος Stanley Kubrick έγραψε ιστορία στη σκηνή του τρόμου παραδίδοντας μια από τις καλύτερες και τρομακτικότερες ταινίες όλων των εποχών! Η «Λάμψη» -βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα τρόμου του Stephen King- προφανώς δεν χρειάζεται συστάσεις. Το επερχόμενο sequel όμως που θα δει το φως της κυκλοφορίας το Φθινόπωρο που μας έρχεται σίγουρα χρειάζεται!Το Doctor Sleep (Δόκτωρ Ύπνος), το νέο φιλμ του Mike Flanagan, σκηνοθέτη του "Οι δαίμονες του Χιλ Χάουζ", κουβαλά στις πλάτες του ένα βαρύ φορτίο: Να σταθεί αντάξιο των περιστάσεων. Συγκεκριμένα, αντάξιο των έργων δύο σπουδαίων δημιουργών: του Stephen King με το ομώνυμο μυθιστόρημά του και του Stanley Kubrick με την "Η Λάμψη". Η ταινία του 1980 αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά horror movies στην ιστορία του κινηματογράφου, διασκευή της νουβέλας του King, με τον τελευταίο να γράφει στις σελίδες του Doctor Sleep το sequel της.

Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως. Ο τίτλος του sequel είναι Doctor Sleep, ίδιος δηλαδή με το βιβλίο sequel που έγραψε ο Stephen King το 2013 και στο οποίο βασίζεται η επερχόμενη ταινία. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος του Doctor Sleep θα είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Mike Flanagan ο οποίος έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του με υψηλού προφίλ ταινίες τρόμου όπως Hush, Gerald’s Game και Oculus.Η δράση του φιλμ του Flanagan τοποθετείται μερικές δεκαετίες μετά τα γεγονότα της "Λάμψης", στο Νιου Χάμσαϊρ, με τον 40χρονο Danny να έχει καταφύγει στο αλκοόλ, στοιχειωμένος από τα όσα τραγικά συνέβησαν στον πατέρα του και τον θάνατο της μητέρας του από καρκίνο. Η γνωριμία του με ένα μικρό κορίτσι στο ίδρυμα όπου εργάζεται ως νοσηλευτής θα αλλάξει άρδην τη ζωή του.

 Ο ενήλικας πλέον Dan Torrence συναντιόντας  το  μικρό κορίτσι με παρόμοιες μεταφυσικές ικανότητες σαν τις δικές του  προσπαθεί να το προστατέψει από μια θρησκευτική σέχτα που ονομάζεται The True Knot. Η εν λόγω σέχτα καταδιώκει παιδιά που φέρουν τέτοιες ικανότητες με σκοπό τα μέλη της να κερδίσουν την αθανασία.

Το αξιοπρόσεκτο cast απαρτίζεται από τους Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Kyliegh Curran, Curl Lumbly, Zahn McClarnon, Emily Alyn Lind και Bruce Greenwood. Το επίσημο trailer αφήνει πολλές υποσχέσεις με τις ανατριχιαστικές εικόνες του. Τσεκάρετέ το παρακάτω και πείτε μας τη γνώμη σας.

 Η ελληνική πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 7 Νοεμβρίου 2019. Δείτε παρακάτω το πρώτο Teaser Trailer που κυκλοφόρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...