Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Το «Miami Vice»και τα στοιχεία που το μετέτρεψαν σε μια από τις πλέον δημοφιλείς αστυνομικές σειρές τη δεκαετία του ''80: το lifestyle, την ξέγνοιαστη μουσική, την κολεξιόν των λινών κοστουμιών.Θυμάμαι όταν παιζότανε στην κρατική τηλεόραση γύρω στο 1986 παιζόταν Σάββατο βράδυ γύρω στις 10 με 11. Η πασίγνωστη σειρά Miami Vice μας ταξιδεύει αρκετά πίσω στον χρόνο, την δεκαετία του 1980 και τον Sonny Crockett να δημιουργεί ένα νέο στιλ με το ντύσιμό και το στιλ του. Εκτός από τo σκάφος που ζούσε (θα θυμάστε και το κατοικίδιο του, έναν κροκόδειλο!), ο Crocket (δηλ. o Don Johnson) οδηγούσε ότι θα ήθελε κανείς εκείνη τη περίοδο: μία ολόλευκη Ferrari Testarossa η οποία τώρα πωλείται στο eBay έναντι 1,75 εκ. δολαρίων. ταν 21 Φεβρουαρίου του 1986. Το Miami Vice, έχοντας ήδη πάρει το δρόμο του ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σίριαλ της δεκαετίας,  διένυε τη δεύτερη σεζόν με το θρυλικό επεισόδιο “French Twist” να συνιστά την κλιμάκωσή της. Ο Leonard Cohen βρισκόταν ένα βήμα πριν την μεγάλη 80s στιγμή του με το I’m Your Man του 1988. Ο γιος του Adam, όμως, ήταν μεγάλος fan της σειράς που φόρεσε παστέλ κοστούμια στον Don Johnson και τον Philip Michael Thomas. Και τον έπεισε να πέρασει ως guest από τα γυρίσματά της.
Έπαιξε σε δύο μικρές σκηνές και υποδύθηκε τον Francois Zolan, υπάλληλο των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών που εμπλέκεται σε μια παράνομη επιχείρηση ανατίναξης πλοίων της Greenpeace.Ένα πειραματικό, αστυνομικό show(σειρά) με μοναδικό soundtrack το όποιο έκανε αστέρες αγνώστους έως τότε ηθοποιούς, αναδεικνύοντας το κοσμοπολιτικό Miami, προκαλώντας ταυτόχρονα νέα στιλιστική φρενίτιδα η οποία καθιερώθηκε ως μόδα. Η τηλεθέαση σάρωσε, κάνοντας έτσι τις νύχτες του τηλεοπτικού κοινού της δεκαετίας του ογδόντα…..ακόμα πιο ενδιαφέρουσες! Η μοναδικότητα του Miami Vice έγκειται στο γεγονός του ότι για πρώτη φορά σε μια τηλεοπτική σειρά χρησιμοποιήθηκαν κινηματογραφικές «αξίες» όπως φωτισμός, cinematography, editing και φυσικά μουσική επένδυση. Πολύ μπροστά για την εποχή, ο συνδυασμός της μουσικής με την κινηματογραφική εικόνα κράτησε αμείωτο τον ενδιαφέρον του θεατή, ενισχύοντας την δραματικότητα και την σπουδαιότητα της κάθε σκηνής.Η σειρά έπαιξε από το 84 έως το 90. Στο Mega ξεκίνησε το 89.Η σειρά έπαιξε στην κρατική τηλεόραση  από το 1986 έως το 1990. Στο Mega ξεκίνησε το 1990.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...