Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Billy Idol:Ο απόλυτος πανκ τραγουδιστής.Ο Billy Idol επηρεάστηκε καθαρά από το πάνκ.Αν θέλαμε να χαρακτηρίσουμε όχι με απλές λέξεις αλλά με καλλιτέχνες αυτό το είδος, τότε σίγουρα θα αναφέραμε μεταξύ άλλων τον Billy Idol.

 Πολλοί νεαροί θαυμάζουν απεριόριστα κάποιους ροκ και ποπ σταρ. Δικαίωμα τους και καλά κάνουν. Οι φιγούρες που κυριαρχούν στη παγκόσμια μουσική σκηνή αποτελούν πρότυπο για πολλά παιδιά που θέλουν να τους μοιάσουν.

Άλλα θα ήθελαν πολύ να γνωρίσουν κάποιο από τα είδωλα τους. Και άλλα, πιο επίμονα και δημιουργικά, το καταφέρνουν.Ο Billy Idol είναι σίγουρα ένας απ αυτούς.Είδωλο στη δεκαετία του 1980 και του 1990, ο Βρετανός τραγουδιστής έχει αποτραβηχτεί από τα μουσικά δρώμενα αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Ο τραγουδιστής, συνθέτης, μουσικός και ηθοποιός γεννήθηκε ως Ουίλιαμ Μάικλ Άλμπερτ στο Ηνωμένο Βασίλειο.Ο Billy Idol χτύπησε την κορυφή ως τραγουδιστής των  Generation X.

Από το 1981 συνέχισε με σόλο καριέρα με επιτυχίες όπως τα «White Wedding» και «Rebel Yell».Ανάμεσα σε  ιστορίες πίσω από επιτυχίες όπως το "Rebel Yell", "White Wedding" και άλλα σπουδαία κομμάτια, ο τραγουδιστής περιγράφει  τους "αγώνες"  του με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, μοιράζεται ιστορίες με αυτό που περιγράφει ως "σεξουαλική αποκλίνουσα συμπεριφορά" (μεταξύ των οποίων μία που τον οδήγησε στο δικαστήριο).

Με τους  Generation X κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στη Βρετανία. Μετά από αυτά όμως το συγκρότημα διαλύθηκαν και ο Billy Idol αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και συνεργάστηκε με τον εξαιρετικό Αμερικανό κιθαρίστα Steve Stevens.Τα 80s ήταν γεμάτα από τεράστιες επιτυχίες («Mony – Mony» , «Rebel Yell» , «Sweet Sixteen» κ.ά) αλλά και πολλές πετυχημένες ζωντανές εμφανίσεις.

Το 1982 κυκλοφορεί το πρώτο του ολοκληρωμένο προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Billy Idol».

Το 1983 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ «Rebel Yell», το οποίο έγινε δυο φορές πλατινένιο.

Το επόμενο άλμπουμ «Whiplash Smile», κυκλοφόρησε το 1986, περιείχε τα τραγούδια «To Be A Lover» και «Sweet Sixteen» που πήραν υψηλές θέσεις στα HIT-CHARTS.

Όσον αφορά την υποκριτική, έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια κάποια μικρά βήματα. Εμφανίστηκε σε ένα  μικρό ρόλο στην ταινία The Doors του Όλιβερ Στόουν.

Ο 63χρονος σήμερα Idol είχε δηλώσει κάποτε ,πριν 9 χρόνια:

«Η ζωή μου έδωσε ένα χρυσό κλειδί όταν ερωτεύτηκα τη ροκ εν ρολ μουσική», έγραψε στην ιστοσελίδα του ο Άιντολ. «Ο κόσμος άνοιξε για μένα με όλες τις καλές ευκαιρίες αλλά ταυτόχρονα και όλους τους πειρασμούς- τα ναρκωτικά, το ποτό, τις γυναίκες, τις καταχρήσεις 24 ώρες το 24ωρο. Πρέπει να γράψεις καλά τραγούδια για να επιβιώσεις. Έπρεπε να τη ζήσω τη ζωή για να τα κάνω όλα αυτά!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...