Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Eνα συγκρότημα της δεκαετίας του ’70 θα ασχοληθούμε σήμερα. Το όνομα τους Babe Ruth το πήραν από έναν θρύλο του αμερικανικού baseball της δεκαετίας του ’20.Το στυλ τους ήταν ένα κράμα Hard Rock και Progressive Rock. Χαρακτηριστικό ήταν ότι έτυχαν μεγαλύτερης αποδοχής από το καναδέζικο και αμερικάνικο κοινό παρά από τους πατριώτες τους.
Η ιστορία των Babe Ruth είναι άμεσα συνηφασμένη με τον Alan Shacklock η πορεία του οποίου ξεκινά από το 1963 με τους Juniors. Μετέπειτα το 1971 βρίσκετε να αποφοιτά από το London’s Royal Academy of Music και δημιουργεί το συγκρότημα Shacklock με τον Dave Hewitt (μπάσο), τον Dick Powell (τύμπανα) και τον Dave Punshon (πιάνο) στο Hatfield, Hertfordshire της Αγγλίας. Έπειτα από μια εμφάνιση στο περίφημο Marquee Club του Λονδίνου υπογράφουν για την EMI Harvest. Το 1972 προστίθεται η Janita Jenny Haan και οι μέχρι πρότεινως Shacklock μετανομάζονται σε Babe Ruth  ξεκινώντας μια μοναδική και ανεξίτηλη πορεία στον χρόνο χαρίζοντας μας έντονες συγκινήσεις και αναμνήσεις με τα κομμάτια τους. Η δυνατή φωνή της Haan έδενε με την μοναδική κιθάρα του Shacklock δίνοντας ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα, αποτέλεσμα που φάνηκε στον πρώτο τους δίσκο το 1972, το First Base ο οποίος αποτελεί και ένας από τους σημαντικότερους και σπουδαιότερους δίσκους της Ροκ. Αν και το «Mexican» είναι η μεγάλη κι αναγνωρίσιμη επιτυχία τους, πρώτη επιτυχία τους ήταν το single "Wells Fargo" που βοήθησε το συγκρότημα να κερδίσει χρυσό δίσκο στον Καναδά, όπου ήταν πολύ δημοφιλείς. To "Wells Fargo" δεν συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ βινυλίου First Base, παρά μόνο στην cd έκδοσή του. Παρ' όλη την προσπάθειά τους δεν κατάφεραν να επαναλάβουν την επιτυχία του «Mexican» στα επόμενα άλμπουμ τους, ούτε στο Amar Caballero (1973) που είχε πολλά country/western στοιχεία.  Εκεί κάπου λοιπόν στο 1976 σταματά η πορεία των Babe Ruth μέχρι το 2007 κάνοντας επανασύνδεση χαροποιώντας τους απανταχού θαυμαστές τους και ηχογράφοντας το τελευταίο άλμπουμ τους, το Que Pasa. Στις 28 Ιουνίου του 2014 έδωσαν την τελευταία τους συναυλία στο Milwaukee’s Summerfest μπροστά σε 7 χιλιάδες ανθρώπους. Ας ελπίσουμε λοιπόν να ξαναπαίξουν κάποια στιγμή σύντομα και ιδίως στην Ελλάδα όπου θα είναι και η πρώτη φορά (κάλλιο αργά παρά ποτέ … )ο 1992 βγήκε στους κινηματόγραφους η ταινία "The Babe" και αναφέρεται στη ζωή του Babe Ruth με πρωταγωνιστή τον John Goodman.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...