Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Με μια καριέρα που μετά βίας μέτρησε δέκα χρόνια, ο Randy Rhoads, κατάφερε να αναδειχθεί σε έναν απ’ τους πιο ταλαντούχους κιθαρίστες που γνώρισε ποτέ το είδος, έναν εξαιρετικό μουσικό στο μεγαλείο του οποίου υποκλίνονται πολλά και σπουδαία ονόματα του χώρου. Η επιρροή δε, σε μελλοντικούς κιθαρίστες είναι αδιαμφισβήτητη.
ΕΙΧΕ ΠΕΙ: «Μέχρι και σήμερα δεν είχα ποτέ κάποιο είδωλο στην κιθάρα. Μόνο ανθρώπους που είναι οι αγαπημένοι μου», δήλωνε τον Αύγουστο του 1981.Αφοσιωμένος στην κλασική κιθάρα, ο Rhoads συχνά συνδύαζε επιρροές από την κλασσική μουσική με το δικό του προσωπικό στύλ. Όσο ήταν σε περιοδεία με τον Ozzy Osbourne, έψαχνε καθηγητές για κλασική κιθάρα. Έχει ασκήσει επίσης μεγάλη επιρροή σε κιθαρίστες όλων των ειδών.Όλα ξεκίνησαν στο βόρειο τμήμα του Hollywood, όπου η μητέρα του, που μεγάλωνε μόνη της εκείνον και τα δυο αδέρφια του, άνοιξε ένα ωδείο, με την ίδια να είναι επαγγελματική πιανίστρια. Εκείνη ήταν που του μετέδωσε το πάθος για το συγκεκριμένο είδος μουσικής, εκείνη ήταν που του μεταλαμπάδευσε τις θεωρητικές της γνώσεις, όταν ο γιος της ήταν ήδη σε τρομερά προχωρημένο επίπεδο όσον αφορά την κιθάρα. Όντας ήδη αξιοζήλευτα καταρτισμένος τεχνικά, ίδρυσε στα 16 του χρόνια τους QUIET RIOT και από τα πρώτα τους δυο άλμπουμ, άρχισε να κάνει εμφανές το υπέρμετρο ταλέντο του αλλά και τις πλούσιες κιθαριστικές ιδέες που διέθετε, έστω κι αν το παίξιμό του εκεί, ήταν αρκετά τιθασευμένο. Η συνέχεια, στο πλευρό του Ozzy Osbourne, το 1979, θητεία που διήρκησε μόλις 2,5 χρόνια, ήταν αυτή που τον καθιέρωσε και που απέδειξε πως η κιθάρα ήταν το αδιαμφισβήτητο ατού του μουσικού. Από τα “Blizzard of Ozz” και “Diary of a madman”, απέδειξε επιπλέον την κλίση του στον τομέα της σύνθεσης, ένα πλεονέκτημά του που συχνά περνά απαρατήρητο.

Ηταν 19 Μαρτίου 1982 όταν ο Ράντι Ρόουντς,  απόφασισε να οδηγήσει μαζί με τον οδηγό του λεωφορείου που είχαν για περιοδεία, χωρίς άδεια, ένα μικρό Beechcraft κάνοντας παιχνίδια με το λεωφορείο της μπάντας. Κατά την πτήση, το ένα φτερό του αεροπλάνου έσπασε καταλήγοντας σε απαπόφευκτη συντριβή. Το πτώμα του Ρόουντς βρέθηκε καμμένο και αναγνωρίστηκε από τα κοσμήματα που συνήθηζε να φέρει ο κιθαρίστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...