Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Όντως αρκετά προχωρημένο το χιούμορ για την εποχή της και ένα πρωταγωνιστικό δίδυμο (Κων/νου-Καλογεροπούλου) αρκετά ταιριαστό και προπαντός ταλαντούχο. Προσωπικά γελάω περισσότερο στο πρώτο μισό της ταινίας και στη συγκατοίκηση του ζεύγους και βέβαια τρελό γέλιο βγάζει ο Χάρρυ Κλυν και τα γκαγκ του.Σε αυτήν την ταινία ο (μοναδικός) Χάρρυ Κλυνν κάνει ένα τρομερό one-man-show στο μπάνιο, ενώ σε παρόμοιο μοτίβο κάνει ένα χορευτικό στα 201 καναρίνια.
Αναμενόμενα εξαιρετικές οι συμπεθέρες Διαμαντίδου και Στεφανίδου.πρεμιερα 7 δεκεμβριου 1964.Σε παραγωγή Δαμασκηνός - Μιχαηλίδης, και σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη.Ο Κωνσταντίνου δείχνει από πολύ νωρίς το διπλό ταλέντο του: εκτός από ξεχωριστός κωμικός υπήρξε πάντα και πολύ καλός συγγραφέας/σεναριογράφος (έχει συν-γράψει το σενάριο με Πολενάκη-Ελευθερίου-Γεωργιάδη). Ο δε Γεωργιάδης αποδεικνύει άλλη μια φορά την ικανότητα του για το καλύτερο και το χειρότερο (εδώ φυσικά ισχύει το πρώτο!). Από τις καλύτερες ever της εγχώριας παραγωγής (μαζί με την άλλη του Κωνσταντίνου "Η γυνή να φοβήται τον άνδρα" του μεγάλου Τζαβέλα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...