Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Η μέρα που πέθανε η μουσική.τις πρωινές ώρες της 3ης Φεβρουαρίου του 1959 έμελλε να είναι μια μέρα τραγική για την παγκόσμια ιστορία της μουσικής. Τρεις αστέρες της rock ‘n’ roll, παγκόσμιου βεληνεκούς, χάνουν βίαια την ζωή τους, όταν το αεροπλάνο που επέβαιναν πέφτει λίγο πιο έξω από την Αϊόβα των ΗΠΑ. Πρόκειται για το καλλιτεχνικό αντίπαλον δέος του ‘Ελβις Πρίσλεϊ, Μπάντι Χόλι, τον Ρίτσι Βάλενς και τον Τζάιλς «Μπιγκ Μπόπερ» Ρίτσαρντσον.Οι τρεις μουσικοί μεσουρανούσαν τότε στις ΗΠΑ. Ο 23χρονος Μπάντι Χόλι με τραγούδια όπως τα That'll Be the Day, Peggy Sue και It's So Easy, ο 18χρονος Ρίτσι Βάλενς με το La Bamba και ο 29χρονος Τζάιλς Ρίτσαρντσον με το Chantilly Lace. Είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους για μία μεγάλη περιοδεία στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, που σημείωνε πρωτοφανή επιτυχία.Στις 2 Φεβρουαρίου του 1959,  Ο Μπάντι Χόλι σκέφθηκε να νοικιάσει ένα μικρό αεροπλάνο για να προλάβουν το επόμενο κονσέρτο που ήταν 400 χλμ μακριά. Καθώς όμως δεν χωρούσαν όλοι, ο Χολύ πρότεινε να ακολουθήσουν άλλοι δύο με κλήρωση, όπως και έγινε.
Το αεροπλάνο με τους τέσσερις επιβαίνοντες Μπάντι Χόλι, Τζάιλς Ρίτσαρτσον, Ρίτσι Βάλενς και τον πιλότος Ρότζερ Πίτερσον, απογειώθηκε στη 1 τα ξημερώματα από το δημοτικό αεροδρόμιο του Μέισον Σίτι. Όμως, μετά από λίγο χάθηκαν τα ίχνη του. Έξι ώρες αργότερα τα συντρίμμια του μονοκινητήριου εντοπίσθηκαν πέντε μίλια βορειοδυτικά του αεροδρομίου. Οι εμπειρογνώμονες αποφάνθηκαν ότι η πτώση του αεροπλάνου οφειλόταν στις κακές καιρικές συνθήκες και σε λάθη του νεαρού και άπειρου πιλότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...