Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

«Rick» Allen), ο θρυλικός μονόχειρας ντράμερ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Def Leppard."Όταν η θέληση και η πίστη ξεπερνά κάθε όριο μπορείς να κάνεις τα πάντα."
Με αυτή την πρόταση θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει την απίστευτη ιστορία του drummer των Def Leppard,Rick Allen που έχασε το αριστερό του χέρι σε τροχαίο αλλά συνέχισε να παίζει.Ο Ρικ ξεκίνησε να παίζει ντραμς από 9 ετών. .Έπαιξε στις μπάντες Grad, Smokey Blue, Rampant και τη μπάντα Johnny Kalendar. Το 1978, σε ηλικία 15 ετών και με πρωτοβουλία της μητέρας του, εντάχθηκε στους Def Leppard, αντικαθιστώντας τον ντράμερ τους, Tony Kenning.εντάχθηκε στο συγκρότημα την 1η Νοεμβρίου 1978, που ήταν τα 15α του γενέθλια. Το 1979, έφυγε από το σχολείο  για να επικεντρωθεί σε μια καριέρα στη μουσική με το συγκρότημα.Στις 14 Μαρτίου 1980, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ, On Through the Night  και η συνέχεια ήταν ακόμα ποιο πετυχημένη με ακόμα ποιό ωραία και πετυχημένα Άλμπουμς με πρώτο και καλύτερο το θρυλικό Hysteria το 1987 που έγινε #1 στο Billboard 200 (Ηνωμένες Πολιτείες) και στο UK Albums Chart(Ηνωμένο Βασίλειο). Μέχρι το 2009 έγινε 12 φορές πλατινένιο στις Η.Π.Α., και έχει πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίος. Από το άλμπουμ έγιναν επιτυχία 6 τραγούδια: το Love Bites(#1 στις ΗΠΑ), το Pour Some Sugar on Me(#2), το Hysteria(#10), το Armageddon It(#3), το Animal(#19) και το Rocket(#12).τις 31 Δεκεμβρίου 1984, ο 21χρονος Allen, κατευθυνόμενος προς το σπίτι της οικογένειας του στο Σέφιλντ για το πάρτι για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενεπλάκει σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.Το αποτέλεσμα ,ο ο Allen έχασε το αριστερό του χέρι.Η ψυχολογία του ήταν τόσο χάλια που πίστευε οτι δεν θα ξαναέπαιζε με το συγκρότημα ξανά.Ο ίδιος μαζί με τον Joe Elliott συνάντησαν ειδικούς και άρχιζαν να σχεδιάζουν ένα μοντέλο ντραμς προσαρμοσμένο στις ανάγκες του. Ο πρώην ντράμερ των Status Quo, Jeff Rich, που τον βοήθησε κατά την ανάρρωσή του, σχεδίασε μαζί του ένα ηλεκτρονικό μοντέλο ντράμς, που θα μπορούσε να παίζει με ένα χέρι. Η πρώτη του εμφάνιση μετά το ατύχημα ήταν το 1986 στο φεστιβάλ Monsters of Rock.Ο Allen και η σύζυγός του Lauren Monroe είναι συνιδρυτές του ιδρύματος The Raven Drum Foundation, ενός φιλανθρωπικού οργανισμού που βρίσκεται στο Malibu της Καλιφόρνια , με αποστολή να εξυπηρετεί, να εκπαιδεύει και να ενισχύει  τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κρίση.Ο Allen ήταν παντρεμένος με την πρώην σύζυγό του Stacy από το 1991 έως το 2000. Έχουν  μια κόρη . Το 1995, Ο Allen συνελήφθη για κακοποίηση συζύγων. Ο ίδιος παραδέχτηκε την ενοχή του και καταδικάστηκε στις 6 Αυγούστου 1996 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...