Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΚISS, το συγκρότημα που έγινε θρύλος γιατί τα μέλη του δεν αποκάλυπταν ποτέ το πρόσωπό τους.Το διάσημο συγκρότημα, που αποτελείται σήμερα από τους Paul Stanley, Gene Simmons, Tommy Thayer και Eric Singer, δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1973. Στο παρελθόν μέλη υπήρξαν επίσης οι Ace Frehley, Peter Criss, Eric Carr, Vinnie Vincent, Mark St. John και Bruce Kulick.Οι Kiss είχαν κερδίσει τους περισσότερους χρυσούς δίσκους από οποιονδήποτε άλλο καλλιτέχνη, με τριάντα βραβεύσεις.Όταν ο Τζιν Σίμονς γνώρισε τον Πολ Στάνλεϊ, δεν τον συμπάθησε ιδιαίτερα. Εντυπωσιάστηκε όμως από την εξαιρετική τεχνική του στην κιθάρα. Του πρότεινε να δημιουργήσουν ένα συγκρότημα, ο Στάνλεϊ δέχτηκε κι έτσι το 1970 ξεκίνησε η θρυλική ιστορία των KISS....
Στα τέλη του 1972, ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Πωλ Στάνλεϊ και ο μπασίστας Τζιν Σίμονς απάντησαν στην αγγελία του ντράμερ Πίτερ Κρις, εντάσσοντας τον στο συγκρότημα τους με την ονομασία Wicked Lester. Στις αρχές της επόμενης χρονιάς, στο σχήμα εντάχθηκε ο κιθαρίστας Έις Φρίλι και μετονομάστηκαν σε Kiss, δίνοντας την πρώτη τους συναυλία στις 30 Ιανουαρίου 1973 σε κλαμπ της περιοχής Κουίνς της Νέας Υόρκης. Το Μάρτιο του 1973 ξεκίνησαν να φορούν make-up και ηχογράφησαν ένα ντέμο με πέντε τραγούδια, για να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας με την "Casablanca Records", στα τέλη της χρονιάς.Αρχικά, σκόπευαν να βαφτούν σαν γυναίκες και να εμφανίζονται στη σκηνή με φορέματα και γόβες. Όταν όμως είδαν ότι η ανερχόμενη πανκ σκηνή είχε γεμίσει με ανδρόγυνα συγκροτήματα όπως οι New York Dolls, σκέφτηκαν ότι η ιδέα είχε χάσει την πρωτοτυπία της. Τελικά κατέληξαν στο περίφημο μέικ απ, όταν είδαν από κοντά τον Alice Cooper, σε μία από τις φαντασμαγορικές συναυλίες τους. Επιτόπου αποφάσισαν ότι οι KISS θα μεταμορφώνονταν σε «τέσσερις Alice Cooper», με μικρές μόνο διαφοροποιήσεις.Οι Kiss ηχογράφησαν το ομώνυμο άλμπουμ τους στα τέλη της χρονιάς και ξεκίνησαν την πρώτη τους περιοδεία στις 5 Φεβρουαρίου 1974 προωθώντας το δίσκο τους μέχρι τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς. Δέυτερο άλμπουμ ,το "Hotter Than Hell" το 1974 ίδια χρονία με το πρώτο τους.Ο Gene Simmons υιοθέτησε την εμφάνιση του Demon, επηρεασμένος από το ενδιαφέρον του για την επιστημονική φαντασία  και την σκοτεινή  πλευρά της ζωής.
Ο Paul Stanley που ήθελε να γίνει ο απόλυτος rock star αποφάσισε  να γίνει ο Starchild.
O Peter Criss, που σύμφωνα με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας πρέπει να είχε 9 ζωές, έγινε ο Catman.
O Ace Frehley πάντα γοητευόταν από το διάστημα και τα φανταστικά ταξίδια σε μακρινούς πλανήτες. Έτσι ήταν ο πρώτος που κατέληξε στο σχέδιο του make up του και έγινε ο Space Ace, γνωστός και ως Spaceman.
 Για περισσότερο από μία δεκαετία, ελάχιστοι τους έβλεπαν χωρίς το χαρακτηριστικό μέικ απ τους. Μπορούσαν να περάσουν ανάμεσα από χιλιάδες θαυμαστές τους και κανείς δεν θα τους αναγνώριζε. Μάλιστα ο Σίμονς είχε μπει κανονικά από την είσοδο του Madison Square Garden, το απόγευμα της μεγαλύτερης συναυλίας τους, είχε αγοράσει εισιτήριο και στη συνέχεια προχώρησε ανενόχλητος προς τα παρασκήνια. Κανείς δεν του έδωσε σημασία.Το 1975 έβγαλαν σε δίσκο μια ηχογραφημένη συναυλία τους, φέρνοντας στο σπίτι κάθε ακροατή τη φαντασμαγορική παράσταση που έδιναν κάθε βράδυ. Οι θαυμαστές τους συγκροτήματος έφταναν τα εκατομμύρια και αποκαλούσαν τους εαυτούς τους, «ο στρατός των KISS». Βάφονταν όπως οι αγαπημένοι τους μουσικοί και περίμεναν ώρες έξω από κάθε συναυλιακό χώρο για να εξασφαλίσουν μια καλή θέση. Συχνά προκαλούσαν τις κοροϊδίες του κόσμου με την εκκεντρική εμφάνισή τους, αλλά ακριβώς αυτή η αίσθηση της θεατρικότητας ήταν που ξεχώριζε τους KISS από τα υπόλοιπα συγκροτήματα.Το 1978, τα τέσσερα μέλη των Kiss κυκλοφόρησαν από ένα προσωπικό δίσκο έκαστος, ο οποίος έφερε την ονομασία του δημιουργού του.
Δεκαετία '80
Το 1980, ο Πίτερ Κρις αποχώρησε από το συγκρότημα και αντικαταστάθηκε από τον Έρικ Καρ, ενώ κυκλοφόρησε ο δίσκος "Unmasked". Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το "Music from the Elder", ένας δίσκος με κοινό στιχουργικό θέμα όπου το συγκρότημα πειραματιζόταν με άλλα όργανα όπως άρπες, συνθεσάιζερ, μεσαιωνικές τρομπέτες, κ.α.. Η εμπορική επιτυχία του άλμπουμ ήταν πολύ μικρή και δεν πραγματοποιήθηκε περιοδεία για την προώθηση του.
Στα τέλη του 1982, αποχώρησε από το συγκρότημα ο Έις Φρίλι δίνοντας τη θέση του στον Βίνι Βίνσεντ, ενώ λίγο πριν είχε συμμετάσχει στο δίσκο "Creatures of the Night". Ο Βίνσεντ έκανε τη μοναδική του ηχογράφηση με τους Kiss για το άλμπουμ "Lick it Up" του 1983, με το συγκρότημα να πραγματοποιεί μία δίμηνη ευρωπαϊκή περιοδεία στα τέλη της χρονιάς, για να συνεχίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το Μάρτιο του 1984. Εκείνη τη χρονιά, ο Μαρκ Σεντ Τζον πήρε τη θέση του Βίνι Βίνσεντ και οι Kiss κυκλοφόρησαν το πρώτο τους Top-20 άλμπουμ μετά από πέντε χρόνια, με τίτλο "Animalize". Σύντομα, ο Σεντ Τζον υπέφερε από σύνδρομο Reiter και αναγκάστηκε να δώσει τη θέση του στον Μπρους Κούλικ.
Η νέα σύνθεση ηχογράφησε μία σειρά επιτυχημένων δίσκων, ξεκινώντας με το "Asylum" του 1985, για να συνεχίσουν με το "Crazy Nights" δύο χρόνια αργότερα, με το σινγκλ "Crazy Crazy Nights" να ανεβαίνει στο βρετανικό Top-10, αλλά και το "Hot in the Shade" το 1989, το οποίο περιείχε τη μεγάλη επιτυχία "Forever", το πρώτο Top-10 σινγκλ του συγκροτήματος μετά από 13 χρόνια.
Από το 1983 και έπειτα, το συγκρότημα αποχωρίστηκε το make-up και την εικόνα με την οποία έγινε διάσημο κατά την πρώτη περίοδο ύπαρξης του.Το ’95 για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια περίπου, εμφανίστηκαν μαζί επί σκηνής τα 4 αρχικά μέλη των KISS στο MTV Unplugged και οι φήμες για επανένωση άρχισαν να πληθαίνουν.
Το ’96 οι Ace Frehley και  Peter Criss επέστρεψαν και επισήμως στους KISS. Η ανακοίνωση έγινε στην 38η τελετή των Βραβείων  Grammy, όπου οι KISS εμφανιστήκαν με full make-up και στολές.Υπάρχουν πάνω  από 3.000 διαφορετικά αντικείμενα  με το logo των KISS όπως μπλούζες, καπέλα, αναπτήρες, κούπες, θήκες για κινητά, μινιατούρες των μελών της μπάντας, παιχνίδια, προφυλακτικά, φλίπερ, video games κτλ.Ο Σίμονς και ο Στάνλεϊ, αν και δεν έγιναν ποτέ στενοί φίλοι, συνεργάστηκαν άψογα για χρόνια και πραγματικά αγάπησαν το κοινό τους.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...