Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

''Celebration'' των Kool & The Gang.
Ένα τραγούδι, για κάθε είδους γιορτή, που δεν έχασε ποτέ τη γοητεία του.Το «Celebration» περιλαμβάνεται στο άλμπουμ των Kool & the Gang «Celebrate!», που κυκλοφόρησε το 1980.
Είναι ένα χορευτικό Funk τραγούδι της μετά-Disco εποχής, που γράφτηκε με τη συνεργασία όλων των μελών του συγκροτήματος.Το «Celebration» κυκλοφόρησε σε single τον Οκτώβριο του 1980, με παραγωγούς τον Eumir Deodato και τους Kool & The Gang. Η επιτυχία του εκτίναξε τους Kool & the Gang σε ανεπανάληπτα ύψη. Στις 7 Φεβρουαρίου του 1981 έριξε από την κορυφή των αμερικάνικων charts το «The Tide Is High» των Blondie και ανέβηκε στο Νο 1 των Η.Π.Α., όπου παρέμεινε για δύο εβδομάδες. Ήταν το μοναδικό τραγούδι των Kool & the Gang που ανέβηκε στο Νο 1 των Η.Π.Α. ενώ έφτασε επιπλέον στο Νο 7 της Μεγάλης Βρετανίας. Επίσης έγινε Νο 1 στον Καναδά και στη Νέα Ζηλανδία, Νο 2 στη Νότια Αφρική και Ολλανδία, Νο 3 στο Βέλγιο, Νο 6 στην Ελβετία, Νο 17 στη Γερμανία και Ιρλανδία, Νο 24 στη Γαλλία και Νο 33 στην Αυστραλία.
Το τραγούδι κυριάρχησε στα ραδιόφωνα τη χρονιά που κυκλοφόρησε, ενώ σήμερα θεωρείται κλασικό κομμάτι και παίζεται σε γάμους, party, αθλητικά γεγονότα και οπουδήποτε υπάρχει κάτι που γιορτάζεται. Άλλωστε τα χαρακτηριστικά πνευστά και τα ενθουσιώδη φωνητικά του τραγουδιού παρασέρνουν τον ακροατή και τον αναγκάζουν να σηκωθεί να χορέψει.
Το «Celebration» κυκλοφόρησε και στα ισπανικά για την ανάγκη της ισπανόφωνης αγοράς ενώ αργότερα βγήκαν και διάφορα remix (S.A.W. Remix, The Moet Mix, The Chandon Mix, Remix 91, Edit 91, Roy B Biv Mix, Wicked Mix, Ultimix Remix κ.α.). Το 1988 ένα remix του «Celebration» έφτασε στο Νο 56 της Μεγάλης Βρετανίας και στο Νο 97 της Γαλλίας. Το 2013 το τραγούδι ξαναμπήκε στα γαλλικά charts φτάνοντας στο Νο 129.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...