Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

23/3/1976: Κυκλοφορεί το “Sad wings of destiny”.Δέυτερο άλμπουμ των Judas Priest. Το τραγούδι που κάνει τη διαφορά και τους ακολουθεί στις live εμφανίσεις τους μέχρι και σήμερα είναι φυσικά το “Victim of changes”, που ουσιαστικά είναι ένα medley από τα τραγούδια “Red light lady” της Atkins era και “Whiskey woman” των HIROSHIMA, της προηγούμενης μπάντας του Metal God.Το εξώφυλλο του δίσκου σχεδιάστηκε από τον Πάτρικ Γούντροφ και έχει τίτλο "Fallen Angels".
Το τραγούδι "Victim of Changes" αποτελείται από δύο διαφορετικά κομμάτια, το "Whiskey Woman" το οποίο είχε γραφτεί το 1972 από τον Αλ Άτκινς και το "Red Light Lady" το οποίο έγραψε αργότερα ο Ρομπ Χάλφορντ. Γι' αυτό το δίσκο, ηχογραφήθηκε και μία διασκευή στο "Diamonds and Rust" της Τζόαν Μπαέζ, αλλά κυκλοφόρησε με το επόμενο άλμπουμ του συγκροτήματος, "Sin After Sin".
Ο δίσκος κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 1976 λαμβάνοντας, κατά κύριο λόγο, θετικές κριτικές. Με το πέρασμα των χρόνων έχει φθάσει να θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους δίσκους του συγκροτήματος και του χέβι μέταλ, γενικότερα.Θεωρείται το άλμπουμ στο οποίο οι Judas Priest εδραίωσαν τον ήχο και την εικόνα τους .Τα Riffs και τα σόλο κυριαρχούν στο "Genocide", στο "Island of Domination" και στο "Deceiver", ενώ η μπάντα βρίσκει πιο χαλαρές στιγμές στο "Epitaph" με το πιάνο και στο " Dreamer Deceiver ".
Σε   συνέντευξη του , ο Rob Halford αποκάλυψε πως είναι ο αγαπημένος του Judas Priest δίσκος  το  "Sad Wings of Destiny" του 1976, κι εξηγεί τους λόγους.

«Με ρωτάει πολύς κόσμος ποιον δίσκο ξεχωρίζω, και θα επέλεγα το "Sad Wings of Destiny" ως προσωπικό αγαπημένο. Πραγματικά, αγαπώ αυτό το album. Έχει πολλά όμορφα πράγματα μέσα, και είναι ένας πολύ σημαντικός δίσκος όχι μόνο για τη καριέρα μας, αλλά και για την heavy metal μουσική. Είναι πολύ στιβαρό και παρουσιάζει πολλά χαρακτηριστικά των Priest: τα riffs, το tempo, το songwriting και τα φωνητικά. Έχει αντέξει το πλήρωμα του χρόνου και είναι ακόμα από τα αγαπημένα μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν λατρεύω τις υπόλοιπες δουλειές μας.».Είναι o μοναδικός τους δίσκος  με drummer τον Alan Moore.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...