Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Tζον Πωλ Τζόουνς,O ντροπαλός Μπασίστας των Θρυλικών Led Zeppelin.Η πρώτη του επαγγελματική συνεργασία ήταν με τους Tony Meehan Group το 1964, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησε το προσωπικό του σινγκλ με τίτλο "Baja" μέσω της "Pye Records". Από το 1966 μέχρι το 1968 συνεργάστηκε σαν session μουσικός με καλλιτέχνες όπως οι Yardbirds, Έτα Τζέιμς, Τομ Τζόουνς, Πωλ Άνκα, Walker Brothers, Memphis Slim, κ.α..[1]

 Η δωδεκάχρονη πορεία τους ως ένα από τα σπουδαιότερα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών, έβαλε τον Τζόουνς μέσα στην ελίτ των καλλιτεχνών του είδους. Παρά την πάρα πολύ μεγάλη δημοτικότητα του συγκροτήματος, ο Τζόουνς προσπαθούσε να παραμένει εκτός των φώτων της δημοσιότητας, όντας ιδιαίτερα ντροπαλός και χαμηλών τόνων.

Η προσφορά του στο συγκρότημα ήταν μεγάλη και πολυποίκιλη, με πολλά από τα γνωστότερα κομμάτια του συγκροτήματος να έχουν προέλθει από τα πλήκτρα του Τζόουνς. Είναι υπεύθυνος για κάποιες από τις γνωστότερες γραμμές μπάσου στην ιστορία της ροκ, όπως στα τραγούδια "The Lemon Song", "Black Dog", "Good Times Bad Times", "Ramble On", "What Is And What Should Never Be" και "The Crunge".

Οι συνεχείς περιοδείες και η απουσία του από την οικογένεια του, του προκάλεσαν σημάδια κόπωσης και απογοήτευσης το 1973, όταν το συγκρότημα ολοκλήρωνε μία ιδιαίτερα κοπιαστική πενταετία. Παρά τις σκέψεις του για αποχώρηση από τους Led Zeppelin, αποφάσισε να παραμείνει στο συγκρότημα μετά από μία συζήτηση με τον μάνατζέρ τους, Πίτερ Γκραντ.

Ο Τζόουνς έμεινε στο συγκρότημα μέχρι τη διάλυσή του το 1980 λόγω του θανάτου του ντράμερ Τζον Μπόναμ. Από τότε, οι Led Zeppelin έχουν πραγματοποιήσει τρεις ζωντανές εμφανίσεις, με τους Φιλ Κόλινς και Τζέισον Μπόναμ να αναλαμβάνουν τα τύμπανα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...