Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Ρότζερ Ντάλτρευ.Aπό τους Monty Python στους The Who:Γεννήθηκε το 1944 στο Λονδίνο και μεγάλωσε στην ίδια γειτονιά με τον Πιτ Τάουνσεντ και τον Τζον Εντουίστλ, σχηματίζοντας μαζί τους το πρώτο τους συγκρότημα με την ονομασία The Detours. Και αργότερα το γκρούπ ονομάστηκε The  Who μετά από πρόταση του Ρίτσαρντ Μπαρνς, παιδικού φίλου του κιθαρίστα ΠίτερΤάουνσεντ.Ο Ντάλτρι εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο δυναμικούς τραγουδιστές της ροκ μουσικής.Το 1973 έκανε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ ταυτόχρονας και μέλος των The  Who με τίτλο "Daltrey".Το δεύτερο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1975 με τίτλο "Ride a Rock Horse" και την ίδια χρονιά, ο Ντάλτρι δοκίμασε και της ικανοτητές του στήν υποκριτική παίζοντας  στις ταινίες "Lisztomania" και "Tommy".Ακολούθησε το "One of the Boys" το 1977 και την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε στην ταινία "The Legacy".Μετά την διάλυση των Who το 1983,  κυκλοφόρησε τα άλμπουμ "Parting Should Be Painless" (1984),"Under a Raging Moon" (1985) και "Can't Wait to See the Movie" (1987).Οι The Who ξαναεπανενώθηκαν το 1988.Το 1998 έκανε δύο συναυλίες για τα πεντηκοστά γενέθλια του στο "Carnegie Hall", με τίτλο A Celebration: The Music of Pete Townshend and the Who".ο Ντάλτρι είχε στο παρελθόν αναφερθεί στη συγγραφή του βιβλίου του: «Πάντα αντιστεκόμουν στην παρόρμηση να “γράψω τα απομνημονεύματα”, αλλά τώρα, τελικά, αισθάνομαι ότι έχω αρκετή προοπτική. Όταν έχεις περάσει περισσότερο από μισό αιώνα στο επίκεντρο μιας μπάντας όπως οι «The Who», η προοπτική μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Όλα έγιναν σε μία στιγμή. Τη μία στιγμή ήμουν στο εργοστάσιο στο Shepherd’s Bush, την επόμενη, πρώτο όνομα στο Woodstock».
«Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ξετυλίξω τα γεγονότα της ζωής μου, για να θυμηθώ ποιος έκανε τι και πότε και γιατί, να χωρίσω τους μύθους από την πραγματικότητα, να ξεδιπλώσω τι συνέβη πραγματικά στα 21α γενέθλια του Κιθ Μουν στο Holiday Inn», πρόσθεσε ο Ντάλτρι.Το βιβλίο με τίτλο "Thanks A Lot Mr. Kibblewhite: My Story" (Ευχαριστώ πολύ κ. Κιμπλγουάιτ: Η ιστορία μου)  κυκλοφόρησε στη Βρετανία στις 18 Οκτωβρίου και στις ΗΠΑ στις 23 Οκτωβρίου.Σύμφωνα με την περίληψη της αυτοβιογραφίας ο κ. Κιμπλγουάιτ (Mr. Kibblewhite) ήταν "ο αυστηρός λυκειάρχης" του Ντάλτρι στη διάρκεια των επαναστατικών εφηβικών χρόνων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...