Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Τζέρι ΜακΑβόι. γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1951 και μεγάλωσε στο Μπέλφαστ της Βορείου Ιρλανδίας. Ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα με το συγκρότημα Deep Joy όπου γνώρισε τον ντράμερ Μπρένταν Ο'Νηλ με τον οποίο συνεργάστηκε στο συγκρότημα του Γκάλαχερ τη δεκαετία του '80.
Μετά την αποχώρηση του Γκάλαχερ από τους Taste, του πρότεινε να ενταχθεί στο νεοσύστατο προσωπικό του σχήμα. Συνεργάστηκε με τον Θρυλικό Ρόρι Γκάλαχερ με τον οποίο θα συνεργαζόταν για το μεγαλύτερο μέρος της και τον ντράμερ Γουίλγκαρ Κάμπελ. Μέσα στο χρόνο κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ («Rory Gallagher», «Deuce»), ενώ μεγαλύτερη επιτυχία είχε το «ζωντανό» άλμπουμ του 1972 «Live In  Europe», καθώς είχε αρχίσει να δημιουργεί όνομα με τις συναυλιακές εμφανίσεις του.Ο ΜακΑβόι υπήρξε συνάδελφος και φίλος του Ρόρι Γκάλαχερ μέχρι το τέλος της ζωής του, στις 14 Ιουνίου 1995.Ο ΜάκΑβόι παρέμεινε μέλος του συγκροτήματος μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '90, κυκλοφορώντας όλες τις μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος. Μεταξύ αυτών, επτά χρυσοί και οκτώ ασημένιοι δίσκοι οι οποίοι απονεμήθηκαν στο συγκρότημα το Φεβρουάριο του 2005 από την British Phonographic Industry.Το 1980, είχε κυκλοφορήσει το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "Bassics" ενώ το δεύτερο κυκλοφόρησε το 2010 με την ονομασία "Can't Win 'Em All". Το 2005 κυκλοφόρησε το βιβλίο "Riding Shotgun" περιγράφοντας την καρίερα του μαζί με τον Γκάλαχερ. Από το 2011 δραστηριοποιείται με το μπλουζ ροκ συγκρότημα Band of Friends στο οποίο συμμετείχε  και ο Τεντ Μακένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 Το 2022 έφυγε .Χρυσή  κινηματογραφική χρονιά δεν θα τη λέγαμε αλλά κάποια διαμαντάκια υπήρξαν. Ας τα δούμε αναλυτικά:  1) BLACK PHONE:  Μετ...